Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Děs v Brazílii, v centru fotbalových talentů uhořelo 10 lidí. V šoku i hvězda Realu

Autor: ČTK

Při požáru v tréninkovém centru brazilského fotbalového klubu Flamengo přišlo o život deset lidí a další tři utrpěli zranění. Podle médií hořelo v ubytovně pro hráče od 14 do 16 let, identita obětí však nebyla zveřejněna. Klub se zatím k nešťastné události nevyjádřil. Na sociální síti se k hrozné události vyjádřil třeba i Brazilec Vinícius, který roste ve hvězdu v Realu Madrid, ale akademií Flamenga si také prošel.

Požár ve staré části centra, kterou se Flamengo po loňském vybudování nového zázemí chystalo zbourat, vypukl po páté hodině ráno místního času. Hasiči dostali oheň pod kontrolu po dvou hodinách, příčina požáru zatím není známa.

"Vzpomínám si na dny a noci, které jsem v tréninkovém centru strávil, je to šílené! Nemůžu tomu uvěřit, modlím se za všechny. Ať Bůh provází všechny rodiny," napsal ke smutné události Vinícius, který za Flamengo debutoval v brazilské lize ve svých 16 letech.

Brazilské Flamengo zasáhla tragédie, v tréninkovém centru v ubytovně pro mladé fotbalisty uhořelo deset lidí...
Brazilské Flamengo zasáhla tragédie, v tréninkovém centru v ubytovně pro mladé fotbalisty uhořelo deset lidí...

Před požárem Rio zasáhly několikadenní bouřky, které si vyžádaly minimálně šest obětí a poškodily mimo jiné i sídlo Flamenga.

Flamengo je jedním z nejznámějších brazilských týmů a v minulosti v něm působily hvězdy jako Zico, Romário, Ronaldinho nebo Mário Zagallo. Klub hrající na stadionu Maracaná má pět brazilských titulů, jeden triumf v Poháru osvoboditelů a rekordních 34 triumfů v lize státu Rio de Janeiro.