Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Řepkova ostuda, na děti dluží balík. Pomáhá mu máma ze svého důchodu!

Autor: pv, ČTK

Je v úzkých, jako kdyby stál sám ve velkém vápně a běžel na něj Messi s Ronaldem. Bývalý fotbalový stoper Tomáš Řepka je poslední dobou u soudů jako doma. V úterý se účastnil dalšího stání a opět kvůli neplacení alimentů. Tentokrát nešlo o výživné na jeho syna Markuse, ale na Tommasa a Veroniku, které má z prvního manželství. Dluží jim 2,37 milionu korun! Z bryndy se ho snaží dostat maminka Helena.

Zpronevěra, dluhy, řízení v opilosti, internetové útoky. Tomáš Řepka je v úzkých a hroutí se mu svět. Na krku má už nepravomocné rozsudky na 15 a 9 měsíců nepodmínečného odnětí svobody a do toho se ještě u soudů řeší dluhy na alimentech, které má na své tři děti.

Bude Tommaso Řepka jednou hvězdou Sparty jako jeho táta Tomáš?
Bude Tommaso Řepka jednou hvězdou Sparty jako jeho táta Tomáš?

Minulý týden proběhlo u Městského soudu v Brně přelíčení, kvůli tomu, že bývalý fotbalista dluží za uplynulý rok na syna Markuse 175 tisíc korun. Druhá exmanželka Vlaďka Erbová se podle soudu bude muset spokojit s částkou 24 tisíc korun a věřit, že ji do 14. května, než proběhne další stání, Řepka zaplatí.

Někdejší hvězda Sparty měla další přelíčení v úterý a tentokrát u Obvodního soudu pro Prahu 6. Jeho první žena Renata požaduje zaplacení alimentů ve výši 2,37 milionu korun. Na dceru Veroniku dluží 840 tisíc korun a na syna Tommasa dokonce 1,53 milionu korun! „Všechno táhnu sama a mám dluh na bytě 160 tisíc korun,“ tvrdila u soudu Renata Řepková . Její bývalý muž platil alimenty podle dohody jen dva roky, což činilo pětadvacet tisíc měsíčně na každé z dětí.

Pak ale začal posílat jen padesátinu toho, co měl. Někdejší fotbalista se brání, že nemá práci a platí jen tolik, kolik si může dovolit. Řepka na každého svého potomka tak posílá 500 korun měsíčně, protože nemá stálou práci a nepobírá ani podporu v nezaměstnanosti.

Pár hodin se snažil pracovat jako číšník v pizzerii nebo ostraha parkoviště. Nyní přiznal, že mu finančně pomáhá matka Helena. „Nárazově mi pomáhá matka, ale je v důchodu, takže ty částky jsou minimální,“ řekl Řepka.

Přitom minulý týden během soudu s Vlaďkou Erbovou hrdě tvrdil, že by mu bylo blbé vzít si peníze od matky Heleny, aby mu pomohla. Soud nakonec včera rozhodl o odročení procesu na 16. května. Do té doby má Tomáš Řepka platit alimenty. Kde na to vezme peníze, aby zaplatil výživné na všechny tři děti, zatím sám asi ani neví…