Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vagina je připravena! V Kataru představili stadion pro MS ve fotbale pro rok 2022

Autor: sjs

Tři roky před startem mistrovství světa ve fotbale v Kataru se tamní organizátoři pochlubili, že dokončili jeden z osmi stadionů pro šampionát. Jde o arénu, která od počátku, kdy byla zveřejněna její budoucí podoba, vyvolávala posměch. Některý lidem totiž připomíná z ptačího pohledu ženský pohlavní orgán.

Al Wakrah Stadium pro 40 tisíc lidí navrhla slavná architektka Zaha Hadidová. Když poprvé představila svůj projekt, vyslechla si, že stadion vypadá ze vzduchu jako vagina. Tehdy se uznávaná Britka urazila a začala architektonické dílo bránit.

„Je to trapné, když někdo přijde s takovými nesmysly. To je tím pádem všechno s dírou vagina? Je to směšné.“ Ať už arena připomíná cokoliv, tak se může pyšnit například dokonalým klimatizačním systémem. Diváky a hráče bude v obrovských vedrech ovlažovat sto velkých chladících jednotek. Stín pak bude na ochozy i hřiště vrhat zasouvatelná střecha.

Organizátoři šampionátu se radují, že stadion je až na drobné detaily hotový tři roky před zahájením fotbalového svátku. Hadidová se toho bohužel nedožila. V roce 2016 v pětašedesáti letech zemřela na infarkt.

Některým lidem nový stadion v Kataru připomíná vaginu
Některým lidem nový stadion v Kataru připomíná vaginu