Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Beckerovy trofeje v aukci: Wimbledonský pohár si můžete koupit i vy!

Autor: ris

Byl velkým hráčem. Jenže zatímco na kurtu válel a během velkolepé kariéry získal hned šest grandslamů, v životě se mu bohémská nátura nevyplatila. Legendární Boris Becker (51) před dvěma lety vyhlásil osobní bankrot! Aby věřitelům splatil alespoň část obrovských dluhů, poslal správce jeho majetku Němcovy nejcennější artefakty do online dražby, která právě odstartovala!

I vy si tak až do 11. července můžete přes aukční dům Wyles Hardy koupit některý z dvaaosmdesáti kousků ve skvostné sbírce, mezi nimiž nechybějí třeba repliky wimbledonské trofeje, poháru za vítězství US Open či slavného Davis Cupu, ale také hrané ponožky, rakety, hodinky a další suvenýry.

Becker připustil, že má ke všem kouskům citovou vazbu. Také proto původní aukci, jež se měla konat už před rokem, oddálil. Pomohla mu k tomu diplomatická imunita. Vystupoval totiž jako atašé Středoafrické republiky.

SAR ovšem dala od Beckera ruce pryč s tím, že neměl pravý pas. V prosinci tak slavný tenista boj o sbírku vzdal a k dražbě dal souhlas. Jeho problémy přesto kompletně nevyřeší; částka za ni ani náhodou jeho mnohamilionové pohledávky nepokryje.

Vyvolávací cena za pohár z US Open, který vyhrál v roce 1989, je v přepočtu 143 tisíc korun. Wimbledonská trofej je k mání za cca 229 tisíc. Její cena ale ještě poroste. V roce 1997 byl vydražen stejný »zlatý ušák« jiné legendy Freda Perryho za v přepočtu 1,7 milionu korun. 

Novak Djokovič se svým bývalým trenérem
Novak Djokovič se svým bývalým trenérem