Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rýpanec provokatéra Stramaccioniho: Sparta? Jen lokální klub!

Autor: haj

Jako by chtěl fanoušky rudého dresu ještě víc naštvat. Když trenér Andrea Stramaccioni (43) na Spartu přicházel, mluvil o ní jako o top klubu v Evropě. A teď? Jeho projekt prý selhal, protože koučoval pouze lokální tým...

„Chtěli jsme ze Sparty, lokálního týmu v Česku, udělat mezinárodní mužstvo, ale nešlo to,“ postěžoval si »Štramák« italskému novináři Di Marciovi. „Celé to bylo od začátku špatně, mrzí mě, že jsem to neodhadl dřív,“ řekl muž, který odešel vloni v březnu v kabátu z ostudy.

Ve Spartě nevydržel ani rok a »proslavil se« hlavně koupí dobře placených fotbalistů mizerných výkonů. „Z posil, které jsem chtěl, se chytil pouze Srdjan Plavšič,“ přiznal sám Ital, jehož do Prahy následovala taková »esa« jako Ben Chaim, Mavuba, Mandjeck, Kaya či Biabiany.

Jemu samotnému končí smlouva na měsíční gáži 3,4 milionu teprve v neděli. „Jsem prostý člověk, který miluje fotbal. Jistě jsem ve své kariéře udělal mnoho chyb, ale stal jsem díky tomu lepším trenérem. Za zkušenost ve Spartě jsem rád, byla to pro mě důležitá životní lekce,“ zafilozofoval si.

Andrea Stramaccioni ještě jako kouč Sparty v rozpravě s Davidem Hovorkou a Lukášem Štetinou
Andrea Stramaccioni ještě jako kouč Sparty v rozpravě s Davidem Hovorkou a Lukášem Štetinou