13. června 2019 • 08:27

Stramaccioni má nové angažmá! Po Spartě povede přední íránský klub

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, potvrzeno! Andrea Stramaccioni bude trénovat íránský klub Esteghlal F.C. Teherán, kde ve středu podle italských médií podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další rok. Italský trenér v klubu nahradí zkušeného německého stratéga Winfrieda Schäfera, jemuž v předcházející sezoně dělal asistenta i Čech Jiří Saňák, který se shodou okolností nedávno stal asistentem pražské Sparty.



Stramaccioni byl bez angažmá od loňského března, kdy skončil ve Spartě. Kontrakt s pražským klubem, který podepsal v květnu 2017, mu nicméně vyprší až na konci letošního června. Ještě předtím si už Ital stačil sehnat novou práci, od nové sezony povede přední íránský klub Esteghlal F.C.

O jednáních v Íránu vyplavaly informace už v průběhu května. Nyní se, podle italských médií, zdá být všechno dotaženo. Stramaccioni s Esteghlalem podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další rok. Za rok by si měl vydělat 1,6 milionu eur (cca 41 milionů korun). Ve 43 letech přidá rodák z Říma další zajímavou destinaci po Interu Milán, Udinese, Panathinaikosu a pražské Spartě.

Ještě v sezoně 2017/18 a na začátku minulého ročníku v teheránském klubu působil i český trenér Jiří Saňák, který dělal asistenta Winfriedu Schäferovi. Kvůli neshodám s vedením klubu ovšem skončil a vrátil se do Olomouce, kde se stal asistentem Václava Jílka. Společně s ním se nedávno přesunul do Sparty. Schäfera zase íránský klub v průběhu sezony suspendoval a dočasně nahradil bývalým hráčem Fahradem Majidim.

Andrea Stramaccioni už našel nové angažmá po konci ve Spartě! Míří do íránského klubu Esteghlal F.C.
Andrea Stramaccioni už našel nové angažmá po konci ve Spartě! Míří do íránského klubu Esteghlal F.C.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud