Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nehoda, na kterou nebyl hezký pohled! Cyklistu probodl kus dráhy

Autor: iSport.cz

V dráhové cyklistice dochází k nebezpečným pádům. 17letý Ital Lorenzo Gobbo ale po pádu v disciplíně omnio na mistrovství Evropy do 23 let v belgickém Gentu skončil na jednotce intenzivní péče. Půlmetrová tříska vytržená z dráhy ho totiž probodla a vážně poškodila plíci.

„Je na jednotce intenzivní péče. Neměl dobrou noc, ale nemá horečku a jeho stav se zlepšuje. Je možnost, že zítra půjde na normální pokoj,“ řekl belgické televizi Sporza šéf dráhařského mistrovství Evropy do 23let Frank Glorieux.

Hrůzná nehoda se stala během ranních závodů juniorského omnia. 17letý Lorenzo Gobbo měl pád, při kterém ho ošklivě zranil kus dráhy, který se krátce předtím vytrhl po průjezdu jiného závodníka.

Více než půlmetrová „tříska“ závodníka probodla. Ital byl okamžitě odvezen do nemocnice na operaci proražené plíce. Po zákroku zůstává na jednotce intenzivní péče, aby se předešlo možné infekci.

Se zraněným cyklistou už jsou v nemocnici rodiče, dráhu na oválu Eddyho Merckxe organizátoři spravili, aby šampionát mohl dál pokračovat.

„Řekl, že by radši vyhrál, než aby se do novin dostal takhle. Mohl se smát, ale zatím nechce znovu závodit. Bude muset najít odvahu a čeká ho dlouhé zotavování,“ prozradil Frank Glorieux.

17letý cyklista skončil na jednotce intenzivní péče
17letý cyklista skončil na jednotce intenzivní péče