Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Druhý nejlepší střelec v historii Sparty: Transplantace ledviny!

Autor: zal

Zasvěcení věděli, ty druhé ale ta večerní zpráva na Facebooku hokejové Sparty zaskočila. „Čtyřnásobný sparťanský mistr a druhý nejlepších střelec historie klubu, Jiří Zelenka v nedávné době úspěšně prodělal transplantaci ledviny,“ zněl strohý oznam, pod nímž hned v desítkách začala pršet přání brzkého uzdravení.

Blesku se povedlo zjistit, že 46letý Zelenka na nový orgán čekal v registru pacientů s potřebou transplantace zhruba půl roku! „Nefungovala mu pořádně už ani jedna ledvina, byl odkázán na domácí dialýzu,“ řekl nám jeden z jeho hokejových kamarádů.

„Měl problém zčásti dědičný a zčásti způsobený mechanickým poškozením ledvin zřejmě z těch ran při hokeji. Postupem času se to nastřádalo až do takového problému,“ dodal náš zdroj ze Sparty.

Po zákroku, který proběhl koncem týdne v pražském IKEM, se prý Zelenkovi daří dobře a situace vypadá nadějně. „Věří, že se vrátí na led a bude zase trénovat malé sparťany,“ dodávají naše zdroje.

Zelenka má v nejvyšší soutěži na kontě 281 gólů (v 798 zápasech), 11 dalších přidal v 39 reprezentačních startech. Kariéru ukončil po sezóně 2007/08.

Hokejista Jiří Zelenka patřil mezi opory hokejové Sparty
Hokejista Jiří Zelenka patřil mezi opory hokejové Sparty