Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Baseballista trefil holčičku. Zhroutil se mu svět: Do smrti budu jejím přítelem!

Autor: rau

Dělal svoji práci, během vteřiny se mu ale zhroutil svět. Baseballista Albert Almora (25) z týmu MLB Chicago Cubs ve středečním utkání nejlepší ligy světa proti Houstonu tvrdě kontaktoval nadhoz soupeře tak nešťastně, že i přes všechny bezpečnostní opatření zasáhl do hlavy malou holčičku!

Byl to srdceryvný pohled. Trefená holčička zoufale plakala v objetí muže, který ji konejšil, a u domácí mety klečel chlap jako hora, jenž to shodou smůlovatých okolností způsobil. Hned po odpalu tušil, že je zle! Sundal přilbu, klečel, držel se za hlavu a prosil boha o odpuštění…

Coby tatínek dvou chlapečků si dával za vinu, co způsobil. „Nemám slov. Modlím se,“ řekl reportérům po děsivém okamžiku. „Mám syny, ale dá-li bůh, budu do konce života přítelem této dívky,“ slíbil.

Milovaný baseball byl tím posledním, co ho zajímalo. Trvalo dlouhé minuty, než byl znovu schopen vrátit se do pálkařského boxu. A po strike-outu se v slzách vydal na místo, kde dívka seděla.

Uplakaný tam prohodil pár slov s dámou z ochranky, jež ho mateřsky utěšovala. Celý stadion tyhle muka mlčky sledoval. „Snažil jsem se koncetrovat, ale nakonec to na mě všechno dolehlo,“ popisoval zoufalý středopolař.¨

Možná se dozvěděl, že zdravotní stav dívky přece jen není tak děsivý, jak na první pohled vypadalo, což potvrdil i zdroj ESPN. Až důkladná lékařská vyšetření ukážou víc.

Almory bylo všem líto. Skvělý sportovec a ještě lepší člověk. „Tohle nebylo v tvé moci. Nemůžeš to ovlivnit, nic si nevyčítej,“ slyšel od svého manažera Joe Maddona. „Mám děti i vnoučata. Je to šílený moment. Bohužel, také tohle je občas součást hry,“ dodal.

MLB po sérii trefených fanoušků nechala už v roce 2018 do kritických zón nainstalovat ochranné sítě. Teď bude otázka bezpečnosti fanoušků na stadionech znovu ústředním tématem…    

Malá holčička po trefení míčem naštěstí zůstala při vědomí...
Malá holčička po trefení míčem naštěstí zůstala při vědomí...