Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie před závody! Hvězdám MotoGP náhle zemřel blízký člověk z týmu

Autor: kvč

Jezdci týmu Ducati vjedou v neděli na Masarykův okruh s jedinou myšlenkou v hlavě: Jedeme za Lucu! V noci ze středy na čtvrtek, jen těsně po příjezdu do Brna, náhle zemřel Luca Semprini, tiskový mluvčí továrního týmu, za který jezdí Danilo Petrucci a vítěz loňské Velké ceny v Brně Andrea Dovizioso.

Teprve pětatřicetiletého Lucu teď v garážích Ducati v Brně připomíná nálepka s jeho podobiznou a vzkazem CIAO LUCA. Semprini zemřel krátce poté, co tým Ducati do Brna dorazil, nikdo zatím neví proč.

"Téměř jsem nechtěl závodit. Luca byl moc dobrý člověk, způsob, jakým nás opustil, je strašidelný," zadržoval slzy Danilo Petrucci, osmý muž loňského ročníku seriálu MotoGP. Na Twitter ještě přidal krásnou vzpomínku z nedávné doby, když s ním Semprini i zbytek týmu slavil triumf na domácí Velké ceně Itálie. "Takhle si tě budu pamatovat," napsal k fotce Petrucci.

S těžkou hlavou ze smrti kamaráda pojede v neděli i Andrea Dovizioso, zkušený jezdec, který loni brněnskou Grand Prix vyhrál. I když se před novináři snažil, aby na něm nebylo nic znát. "Ztěžknul tu vzduch. Byl to blesk z čistého nebe," okomentoval Lucovu smrt Petrucci.

Fanoušci na sociálních sítítch tak borce z Ducati urgují: Vyhrajte pro Lucu!

Předprodej vstupenek na Velkou cenu Brna 2020 >>>

Ciao Luca! Tak vzpomínají na náhle zesnulého tiskového mluvčího v Ducati
Ciao Luca! Tak vzpomínají na náhle zesnulého tiskového mluvčího v Ducati