Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Uznalý Nadalův soupeř: Rafa? Je jako lev v savaně!

Autor: ris

Další rychlovku si ve čtvrtfinále US Open střihl španělský válečník Rafael Nadal (33). Rozjetého Argentince Diega Schwartzmana (27) zchladil 6:4 7:5 6:2 a od soupeře se dočkal komplimentů. „Je jako lev v savaně!“

Nadal letos na grandslamech válí. Na každém se dostal minimálně do semifinále, což se mu povedlo teprve podruhé v kariéře! „Nevím, jak to dělá, že se neustále zlepšuje,“ kroutil Schwartzman hlavou po zdrcující prohře.  

Španěl mu nedal šanci. Byl lepší v pohybu, v agresivitě… „On prostě ví, jak zahrát důležité body. V zásadních momentech předvede ještě něco navíc,“ řekl uznale rodák z Buenos Aires. „Vlastně jsem hrál dobře, ale v klíčových momentech jsem se necítil komfortně. Nedokázal jsem svoje šance zužitkovat.“

V zápase o finále se Nadal utká s outsiderem a největším překvapením turnaje Italem Mattem Berrettinim, který ve čtvrtfinále vydoloval postup před Monfilse. „Ale v semifinále mu moc šancí nedávám,“ dodal Schwartzman.

Rafael Nadal porazil ve čtvrtfinále US Open Argentince Schwartzmana 6:4, 7:5 a 6:2, v semifinále ho čeká Ital Matteo Berrettini.
Rafael Nadal porazil ve čtvrtfinále US Open Argentince Schwartzmana 6:4, 7:5 a 6:2, v semifinále ho čeká Ital Matteo Berrettini.