Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Královské odměny pro Vémolu s Véghem! Kolik shrábnou za ZÁPAS STOLETÍ?

Autor: Patrik El-Talabáni

Fotbalisté, tenisté, basketbalisté. Ti všichni pobírají i miliardy ročně. Čím dál lukrativnější smlouvy mají i zápasníci MMA, částky jdou do milionů korun. A to i v Česku! Na kolik si za zápas století přijdou Karlos Vémola (34) s Attilou Véghem (34), kteří si to rozdají v sobotu před zraky vyprodané O2 Areny? Přímý přenos galavečera Oktagon 15 vysílá v sobotu od 19:30 O2 TV Sport.

Třeba megahvězda nejslavnější organizace UFC Conor McGregor si zápasem s Nurmagomedovem přišel na víc než 68 »míčů«. Nejlepší zápasníci domácí scény na takové sumy zatím mohou zapomenout, ale i oni si vydělají pěkný balík.

Kolik si tedy na galavečeru OKTAGON 15 vydělají Vémola s Véghem? Podle informací Blesku si za zápas století mohou přijít na 1,5 – 2 miliony! „My jsme novodobí gladiátoři. Když fotbalisté mají takové výplaty, proč by si to nezasloužili zápasníci? Makáme stejně tvrdě, ne-li víc,“ řekl Vémola Blesku.

Karlos Vémola a Attila Végh se na podzim střetnou v česko-slovenské bitvě století, kterou pořádá organizace OKTAGON MMA
Karlos Vémola a Attila Végh se na podzim střetnou v česko-slovenské bitvě století, kterou pořádá organizace OKTAGON MMA

Luxusní výplata je možná rovněž díky boomu kolem MMA v Česku a na Slovensku. Sobotní galavečer, na který dorazí plný dům - 19 700 diváků, se jen na vstupném (nejlevnější lístky stály 990 korun) prý vybralo nejvíc peněz ze všech jednodenních akcí pořádaných v O2 areně. Náklady přitom OKTAGON MMA vyšly v rozmezí 10 – 20 milionů Kč.

„Půjde o náš nejvýdělečnější turnaj. Široko daleko v historii bojových sportů ve střední Evropě, kromě Polska. Fanoušci i my utratili desítky milionů. Peníze, které jsme vydělali, jsme skoro všechny investovali do posledního halíře zpátky. Nikdy jsme nedělali akce pro krátkodobý zisk, ale proto, abychom vybudovali co nejsilnější firmu. A to se teď daří,“ řekl promotér organizace Ondřej Novotný.

Vše o zápase Vémola vs. Végh najdete zde »