Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Berdych ukončil kariéru! Rozloučí se v sobotu: Kde a s kým?

Autor: Petr Maňas

Rozloučí se stylově – na Turnaji mistrů! Tenisový bourák Tomáš Berdych (34) podle očekávání definitivně zapíchne svoji hvězdnou kariéru, a sice už tuto sobotu. A křoví mu budou v Londýně dělat legendy!

 

Budou u toho ti nejlepší z nejlepších. Federer, Nadal, Djokovič. Tentokrát budou jen komparzisty, aby v potemnělé londýnské O2 areně vzdali v záři bodových reflektorů hold »klukovi z Valmezu«. A možná se mu tím i trochu omluví za to, že ho nikdy nepustili k vysněnému grandslamovému vavřínu.

      TOMÁŠ BERDYCH (34)
✔ narozen ve Valašském Meziříčí
✔ trvalé bydliště v Monaku
✔ vítěz 13 turnajů ve dvouhře
✔ vítěz 2 turnajů ve čtyřhře
✔ bilance v singlu 640:342
✔ dvojnásobný vítěz DC
✔ vítěz Hopman Cupu
✔ nejlépe 4. hráč světa
✔ na prize money vydělal 681 mil.Kč

„Udělal jsem pro to vše, co bylo v mých silách, jenže jsem měl smůlu, že jsem hrál v době těch největších šampionů historie tenisu,“ povzdychl si »Berďa« opakovaně, že mu právě tohle trio ukradlo jeho životní sen.

Jen jednou si ochutnal grandslamové finále, když ve Wimbledonu 2010 slavně seřezal Federera i Djokoviče, jenže v rozhodující bitvě neměl na Nadala nárok. Teď se s nimi v Londýně opět setká, jen místo trika se šortkami nastoupí na kurt v obleku.

Závěrečné sbohem, definitivní tečka za úžasnou kariérou, která jej v jednu chvíli vynesla až na 4. místo na světě. Výše byli z našinců jen Lendl a Korda! Ale bolavá záda mu už další pokračování kariéry nedovolila.

V sobotu během semifinálového programu Turnaje mistrů to bude velká sláva. A nejen čeští fanoušci Tomášovi se slzou v oku na dálku vzkážou: Berďo, děkujeme!

Silvestr 2015 se svou sexy Ester.
Silvestr 2015 se svou sexy Ester.