Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Otec lyžařky Strachové obviněn: Okrádal Šárku. Půjde sedět?!

Autor: top

Lítá v pořádném průšvihu! Petr Záhrobský (61), otec a bývalý trenér sjezdařky Šárky Strachové (28), byl obviněn ze zločinu zpronevěry a hrozí mu až 10 let vězení!

Záhrobský podle policie v letech 2007 – 2009 neoprávněně zkasíroval šeky v rakouských bankách na Šárčino jméno za prize money ze závodů Světového poháru ve výši 6,3 mil. korun.

Blesk už před dvěma lety informoval o tom, že Šárka se od celé věci distancovala díky třetí osobě, s kterou Záhrobský prohrál obchodněprávní spor a soud vydal platební rozkaz.

Dluží 8 milionů

Jenže dluh, který se i s úroky vyšplhal na 8 milionů korun, dodneška nezaplatil a případem se navíc začala zabývat policie. Státní zastupitelství v Praze nyní Záhrobského obvinilo. „Bylo zahájeno trestní stíhání z důvodu obvinění pro zvlášť závažný zločin zpronevěry a případ je ve fázi vyšetřování,“ potvrdila Blesku mluvčí Štěpánka Zenklová.

Co Záhrobský dluží

Prize money: 6 300 000 korun

Úrok: 1 200 000 korun

Soudní řízení: 437 000 korun

CELKEM: 7 937 000 korun

Lyžařčin otec se včera k celé kauze nechtěl vyjádřit. „Jsem na jednání a nemám čas, omlouvám se,“ odpověděl na dotaz a zavěsil. Pak už se neozval.

Šárka se na téma otec, s nímž si podle svých dřívějších vyjádření zažila peklo nejen ona, ale i maminka Jiřina (se Záhrobským se rozvedla), nechce bavit. „Šárka nebude celou věc komentovat, a to nejen proto, že v celé kauze vystupuje jako svědek, ale i proto, že své vztahy s otcem už několik let z řady důvodů nekomentuje,“ vzkázal její mluvčí Karel Tejkal.

Blesk o kauze Petra Záhrobského informoval už v roce 2011. Teď se kauza dostala k policii, která ho ovbinila z pronevěry. Blesk o kauze Petra Záhrobského informoval už v roce 2011. Teď se kauza dostala k policii, která ho ovbinila z pronevěry.Foto archiv Blesk

Půjde sedět!

Každopádně otci Petrovi reálně hrozí vězení. „V případě škody vyšší než 5 milionů korun je trestní sazba odnětí svobody na pět až deset let. Nelze tedy udělit podmínku,“ pověděl Blesku právník Jaroslav Ortman.

Pokud se obvinění prokáže, Záhrobský má šanci uniknout žaláři pouze pokud bude spolupracovat, přizná se, všechno zaplatí a prokáže svou bezúhonnost. To ale může být problém, v minulosti na něj totiž již bývalá manželka podala trestní oznámení kvůli fyzickému napadení a vydírání...

Šárka Záhrobská se svým otcem a někdejším trenérem Petrem
Šárka Záhrobská se svým otcem a někdejším trenérem Petrem