11. dubna 2011 • 14:07

Záhrobská: S otcem je konec. Ať už mi dá pokoj

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slalomářka Šárka Záhrobská by uvítala, kdyby její vyhrocený spor s otcem a bývalým trenérem Petrem Záhrobským rychle skončil. Na dnešní tiskové konferenci v Praze uvedla, že nelituje, že se rozhodla popsat důvody předloňské změny trenéra i proč nedávno popsala v rozhovoru pro magazín MfDnes svůj ne zrovna idylický vztah s otcem.



"Není mi vůbec příjemné, že musím řešit takové věci, a doufám, že se to velice rychle vyřeší a budu mít klid na přípravu. Stojím si ale za vším, co jsem řekla a nelituji toho. Jsem ráda, že jsem našla odvahu prezentovat věci, jak ve skutečnosti jsou," uvedla Záhrobská, která dnes poprvé o neshodách s otcem promluvila na veřejnosti.

V dřívějších rozhovorech například uvedla, že ji otec při tréninku přetěžoval, ničil jí tím zdraví, choval se k ní hrubě a byl na ni vulgární.

O jejich vztahu se rozhodla mluvit až dva roky poté, co s ním ukončila spolupráci. Důvodem prý bylo, že doufala, že se situace urovná.

"Těžko se tomu dalo předejít. To, co se odehrává teď, by bylo tehdy. Nemyslím si ale, že by se tyhle problémy měly řešit na veřejnosti. Lidi mají horší problémy," řekla Záhrobská. Podle svých slov také doufala, že otec "přijde k rozumu". "Ale přišla jeho reakce po po mém neúspěšném mistrovství světa a jeho neustálé vyjadřování do novin. Poté jsem si řekla, že se k tomu vyjádřím."

Projděte si milníky spolupráce Záhrobských v galerii:

Před MS 2009, Záhrobská o vztahu s otcem, „Vztah s tátou je hodně složitý. Myslím, že bychom mohli mnohem víc spolupracovat. I v tom vztahu je hodně rezerv, které bychom měli odstranit, vylepšit. Nemůžu to rozvést. Myslím, že se mě ještě dál může učit víc respektovat.“
Před MS 2009, Záhrobská o vztahu s otcem, „Vztah s tátou je hodně složitý. Myslím, že bychom mohli mnohem víc spolupracovat. I v tom vztahu je hodně rezerv, které bychom měli odstranit, vylepšit. Nemůžu to rozvést. Myslím, že se mě ještě dál může učit víc respektovat.“

Dalším impulzem byl červencový konflikt otce s matkou, která se s ním rozvádí a podala na něj trestní oznámení z důvodu vydírání. Záhrobská dnes přiznala, že nevěří, že by s otcem mohla ještě někdy spolupracovat a rodina mohla fungovat.

"Říká se, že nic není definitivní, ale dnes to vidím tak, že není žádná možnost, že se to dá dohromady. Byla bych ráda, kdyby mi dal pokoj a staral se o svůj život," nastínila Záhrobská ideální konec sporu ze své strany.

Slavnostní vyhlášení ankety Sportovec roku 2005 - Šárka Záhrobská a otec Záhrobský.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Na stranu otce se postavil její bratr Petr Záhrobský, jenž pod jeho vedením nyní trénuje. "Je mi líto, že se tak, jak se zastává otce, nikdy nezastal matky nebo před lety mě. Je to ale jeho názor a já ho respektuju," řekla Záhrobská, která neuznala ani bratrův argument, že nemohla být v tréninku přetěžovaná, neboť nikdy nebyla vážně zraněná.

Za skutečnost, že je nyní v dobré kondici a zdravotně fit, prý vděčí jen péči fyzioterapeuta Pavla Koláře a dalších dvou fyzioterapeutek, pod jejichž dohledem od roku 2006 cvičí.

"Je to několikaletá práce odborníků a každodenní cvičení. Teprve loni jsem začala ráno vstávat bez bolestí zad," uvedla. Po dlouholeté přípravě s otcem byla prý její záda v hodně špatném stavu.

V současnosti se již Záhrobská připravuje na další sezonu. Minulý týden byla trénovat na ledovci v Rakousku.

"Bylo tam krásně, na hory už jsem se těšila. I když zima byla náročná a dlouhá," uvedla Záhrobská, která bude nyní týden odpočívat doma a pak se vydá opět do Rakouska testovat lyže. V příští sezoně by se chtěla zaměřit na slalom, obří slalom plánuje trénovat a závodit v něm chce až v druhé polovině sezony. Úplně vypustit hodlá rychlostní disciplíny a kombinaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud