12. dubna 2011 • 13:07

Matka Záhrobské: Zatáhl mě do bytu a vydíral

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeden z hlavních impulsů, proč lyžařka Šárka Záhrobská (26) po dlouhém mlčení promluvila o tragickém vztahu mezi ní a jejím otcem Petrem. V červenci loňského roku totiž údajně Záhrobský starší neočekávaně navštívil Šárčinu maminku Jiřinu, zatáhl ji do bytu a donutil ji podepsat vzájemné vypořádání.



V něm se musela vzdát rodinného domku a zavázala se, že mu dá 1,8 milionu korun. Vše je zaznamenáno v protokolu o trestním oznámení, které má Blesk k dispozici.

Záhrobští jsou už více než rok v rozvodovém řízení - Jiřina od manžela odešla v prosinci 2009 a o tři měsíce později podala žádost.

„Vzájemně jsme se odcizili,“
tvrdí. Svazek chtěla rozvázat rychle s tím, že se na majetku dohodnou až později. Jenže na to hodlal Petr přistoupit jen v případě, že mu dá domek i peníze, které si podle něj neoprávněně vzala.

Když maminka nejlepší české sjezdařky odmítla, rozhodl se získat majetek pomocí nátlaku. Jiřinu »přepadl«, když se 16. července 2010 chystala do práce. „Otevřela jsem dveře bytu mé dcery a přede mnou stál můj manžel. Najednou mě chytil za ruce a snažil se mě vtáhnout zpět do bytu,“ píše se v policejním protokolu.



„Bránila jsem se. Také jsem u toho dost hlasitě křičela o pomoc. Jelikož má manžel daleko větší sílu než já, tak mě po chvíli zatáhl zpět do bytu a dveře zajistil na řetízek,“ líčila Jiřina dvouminutovou potyčku na chodbě domu.

Otec a bývalý trenér Šárky neustále opakoval, že se chce domluvit. „Já jsem ale začala tušit, že pokud se s ním nějak nedohodnu, tak mě nepustí z bytu ven,“ tvrdí jeho žena. Proto nakonec raději souhlasila a vyrovnání napsané rukou podepsala. „Stojí tam, že jsem to napsala dobrovolně a o vlastní vůli. Toto není pravda, jelikož jsem se bála jeho psychického trápení,“ vysvětlila Jiřina.

Česká lyžařka promluvila o sporech se svým otcem
Česká lyžařka promluvila o sporech se svým otcem


Že byl podpis vynucený dokazuje i to, že se paní Záhrobská ihned po opuštění bytu vydala na policii, aby podala trestní oznámení na vydírání. „Cítím se ve stresu, není mi psychicky dobře,“ stojí na konci protokolu.

Vyšetřovatelé případ nakonec pro nedostatek důkazů odložili -bylo to slovo proti slovu. Petr Záhrobský zřejmě vše popřel a k tomu, co se tehdy stalo v pražských Stodůlkách, se nevyjadřuje.

V jeho nedělním vyjádření je jen krátká zmínka, která se však týká i podezření ze stalkingu. „Nic se neprokázalo a zdá se, že již ani není zájem něco dále dokazovat,“ napsal.

Vstoupit do diskuse
16
Články odjinud


Články odjinud