Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V NHL už ví, kdo je mladík ze San Jose, a jdou po něm: Útok na Hertla!

Autor: ps

Do nejlepší hokejové ligy světa vlétl jako uragán. Po třech zápasech má na kontě sedm bodů a vládne bodování NHL. Ve čtvrtém duelu s Vancouverem (4:1) vyšel útočník Tomáš Hertl (19) poprvé naprázdno, navíc na něj zákrokem na hlavu zaútočil švédský drsňák Alex Edler, který na posledním mistrovství světa zákeřně zrušil největší kanadskou hvězdu.

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 10. • 04:00
Vancouver Canucks
Vancouver Canucks
1:4
ONLINE
11. října
04:00
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 30:20. Santorelli

Hosté: 12:16. Vlasic, 19:03. Pelech, 31:55. Marleau, 57:41. Burns

Sestavy

Domácí: Luongo – Bieksa, Edler, Garrison, Hamhuis, Stanton, Tanev – Santorelli, Sedin, Sedin – Higgins, Kesler, Booth – Hansen, Richardson, Weise – Weber, Dalpe, Sestito.

Hosté: Niemi – Boyle, Irwin, Braun, Vlasic, Hannan, Demers – Burns Thornton, Hertl – Marleau, Couture, Kennedy – Wingels, Pavelski, Nieto – Pelech, Desjardins, Sheppard.

Rozhodčí

LaRue, St. Pierre – Cameron, Nelson

Stadion

Rogers arena

Návštěva

18 630 diváků

Hertl vyvážel puk ze třetiny, chtěl si obhodit protihráče, ale tvrdě narazil. Tak moc, že mu helma odlétla minimálně dva metry vysoko! Edler si totiž moc nevšímal puku a najel do předkloněného českého šikuly. Byl evidentní úmysl udeřit ho, Hertla chtěl trefil přímo do hlavy!

„Vůbec není pochyb, že to byl úder do hlavy. Jasný úmysl,“ rozčiloval se kouč Žraloků Todd McLellan, který hned apeloval na disciplinární komisi. „Měli by k tomu přistoupit tak, jak se patří.“

Od švédského zadáka to nebyl zdaleka první prohřešek, o nějž by se měla disciplinárka zajímat. Na uplynulém mistrovství světa si vyšlápl na Kanaďana Erica Staala, jehož zákeřný faulem na koleno vyřadil z turnaje.

Na podobné zákroky si musí dát Hertl pozor, jinak by brzy mohl sledovat hokej jen z nemocničního lůžka! A to byl byla velká škoda… Potrestejte Edlera pořádně!

VIDEO: Takhle Edler vyřadil z MS Erica Staala

Nepozoronost Tomáš Hertla využil Alex Edler.
Nepozoronost Tomáš Hertla využil Alex Edler.