Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Světová tenisová jednička se objeví v ČR: Nadal míří do Prahy!

Autor: ps

Skvělá zpráva! Nejlepší tenista světa Rafael Nadal (27) míří do Prahy. Tentokrát ale ne za tenisem – při festivalu European Poker Tour (8. – 18. prosince) vyzve v pokeru sportovní legendy a TOP karetní hráče z celého světa!

Nadal, který je ambasadorem největší světové pokerové herny PokerStars, přiletí 12. prosince. Jeho vytouženou metou je prosadit se také v další herní disciplíně. Jenže tentokrát to bude mít o poznání těžší než na kurtu!

„Miluji soupeření, to není žádným tajemstvím! A to je právě to, co mám na pokeru tak rád,” poslal Nadal vzkaz ze španělské Mallorky. Tam pomalu sbírá psychické síly, které bude za pokerovým stolem potřebovat. Na internetu už si hru osahal. „Online poker hraji už téměř 18 měsíců, teď chci otestovat svoji hru v prvním živém turnaji.”

Rafa na sobě tvrdě makal. Stejně, jako když se zdokonaloval v tenisu. Aby se prosadil, měl při ruce profesionálního trenéra Alfonse Cardaldu. „Rafa bere studium pokerové hry velmi vážně a chápe důležitost praxe pro dosažení co nejlepší hry,” popsal kouč, co se dělo za zavřenými dveřmi. „Pražský charitativní turnaj bude pro Rafu, jako pokerového hráče, velký mezník. Doufám, že jeho letošní úspěchy na tenisových kurtech se v prosinci promění i v úspěch u pokerových stolů.” Tak Rafo, ukaž, co v tobě je!

S Nadalem možná změří síly také protekční spratek Pavel Novotný, jenž je letos v pokeru neudržitelný. „V červnu jsem vyhrál Českou Pokerovou Tour, v září jsem udělal v této sérii rekord v nejvyšší výhře na ČPT v historii (900 tisíc). Tři roky mám profesionální smlouvu s českou online hernou, kde jsem kapitánem týmu. Dohromady jsem na výhrách vydělal 1,5 milionu," chlubí se Novotný. Jak uspěje na EPT?

Témata:  Turnajnadalpokereptsporttenis Tenis na Heureka.cz