Pavel Novotný
2. ledna 2014 • 22:00

Tohle by záviděl i Federer! Tenisové kouzlo roku předvedla Radwaňská

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to samozřejmě do velké míry věc náhody, obrovského štěstí, ale i skvělého reflexu. Přesto se polská tenistka Agnieszka Radwaňská právem může podle serveru tennis. com pyšnit nejpůsobivějším úderem roku.



Stalo se během čtvrtfinálového klání turnaje v Miami, kdy pátá hráčka světa Radwaňská potkala Belgičanku Kirsten Flipkensovou.

První set vyhrála dvacátá hráčka světa 6:4, ve druhém však prohrávala 0:2 na gamy, když přišla výměna, na kterou obě aktérky ani diváci jen tak nezapomenou.

Polská hráčka začala třetí hru druhého setu dobře a po vyhraném prvním fiftýnu si připravila dobrou výchozí pozici i pro ten druhý.

Po bekhendovém úderu se vydala na síť, její soupeřka však precizně zahraným úderem zkoušela Radwaňskou prohodit po čáře.

K její smůle obhoz málem zastavila páska, míček však přesto na druhou stranu doputoval. Zmatená rodačka z Krakova však reagovala na původní pokus soupeřky a po balónku, který zcela změnil díky teči pásky směr, jen zoufale máchla raketou.

Že by pokus zasáhnout žlutý nesmysl mohl skončit úspěšně, tak tomu nemohla uvěřit ani ona. Přesto se stalo. Akrobatický volej zády k síti však skončil neskutečně přesným úderem, na který bezradná soupeřka už nemohla reagovat.

Radwaňská tak mohla s nadšenými fanoušky oslavit asi životní úder, zatímco nevěřícný výraz Belgičanky a raketa na zemi jen vypovídaly o rozpoložení soupeřky.

Radwanská i díky tomuto kurióznímu momentu vyhrála další dva sety 6:4, 6:2 a postoupila do semifinále. Tam její cestu ukončila zeď jménem Serena Williamsová, na kterou Polka uhrála pouhé tři gamy.

VIDEO: Neuvěřitelný úder Radwaňské

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud