Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bezcitní Rusové před olympiádou v Soči: Vraždí toulavé psy!

Autor: Štěpán Šimůnek

Olympiádu chtějí mít nablýskanou a kdokoliv se v tom Rusům pokusí zabránit, se zlou se potáže. Klidně to mohou být i bezbranní psi.

Ve jménu čistější Soči teď pořadatelé stovky němých tváří vyvražďují. Masovým vybíjením toulavých hafanů byla pověřena soukromá firma Basia Services. Ta sváží psy na plac za městem, kde je zabíjí pomocí jedů a speciálních pastí.

Ředitel společnosti přišel s absurdním zdůvodněním: „Psi jsou reálná hrozba, představte si, že třeba skokan na lyžích přistane a přiběhne k němu pes. To by mohlo špatně skončit,“ prohlašuje Alexei Sorokin, který se nezdráhá hafíky označit za biologický odpad.

Tenhle hafan se vydal přímo do centra dění, ale radši by se měl schovat, nebo skončí otrávený za městem
Tenhle hafan se vydal přímo do centra dění, ale radši by se měl schovat, nebo skončí otrávený za městem

Znechucený Šlesingr

Z vybíjení němých tváří se zvedá žaludek i českému biatlonistovi Michalu Šlesingrovi (30), který se už přímo v Soči chystá na start olympiády.

„To, jakým způsobem se zbavují psů, mi jako člověku, který má dva psy doma, nahání husí kůži. Rozhodli se je otrávit, takže umírají dlouhou dobu a velmi krutým způsobem. Pro čistější a krásnější Soči padlo za oběť tisíce volně žijících psů i koček,“ napsal na svých internetových stránkách.