Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Manželka hokejisty Novotného marně čeká na ruská víza: Nechtějí mě pustit do Soči!

Autor: Jan Uhlík

Plánovala si, jak bude přímo v Soči fandit českému hokejovému týmu. „Pro Jirku je to vrchol kariéry,“ říká Zuzana Novotná, manželka útočníka pražského Lva. Tolik by chtěla v Rusku být, ale zatím se jí to hodně komplikuje!

„Asi to na vlastní oči neuvidím. Je to k vzteku. Nedostala jsem ruské vízum. A už jsem zrušila rezervaci v hotelu,“ povzdechne si. Mohla letět se Lvem na kemp do Dubaje, ale raději zůstala v Česku. Bojuje o to, aby mohla vyrazit do Soči.

„Měla jsem doložit, že mám lístky. Jenže ty já dostanu až na místě. Neberou v potaz, že jsem manželka reprezentanta . Chtějí nějaké záruky. Nevím jaké,“ stále nemůže Zuzana Novotná uvěřit tomu, že její žádost je u ledu. A sen vidět manžela na olympiádě se rozplývá.

Ještě se nevzdává, je bojovnice. Chce porazit úřadního šimla, který ji drží v Česku. Její hlasivky by v hledišti chyběly. Však na posledním MS ve Švédsku dokázala zbláznit kotel rodinných příslušníků. „Pořád doufám, že se mi je podaří přesvědčit a Jirku uvidím hrát. Neztrácím naději. Věřím, že mi konzul nakonec vízum dá,“ říká Zuzana Novotná. „V nejhorším se budu dívat u televize. Uvidím, co ukáže příští týden...“

Manželka hokejisty Jiřího Novotného zatím marně čeká na Vízum do Soči.
Manželka hokejisty Jiřího Novotného zatím marně čeká na Vízum do Soči.