Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Kuriózní počty: Strýcová má nejtvrdší servis, rychlejší než Berdych!

Autor: pan

Nepatří mezi žádné ranařky, při své výšce 164 centimetrů snad ani nemůže. Přesto se může Barbora Záhlavová-Strýcová pyšnit suverénně nejrychlepším podáním na světě v ženském tenisu, které má údajně hodnotu 225 kilometrů v hodině. Alespoň podle australských novinářů. Takové číslo se objevilo ve statistikách české hráčky po druhém zápase s Changovou, který Strýcová tenistka vyhrála 6:1, 7:5.

Je to docela kuriózní kousek, vezmeme-li v úvahu, že dosavadní držitelkou rekordu je Němka Sabine Lisická, která v loňském roce vypálila na turnaji ve Stanfordu servis letící rychlostí "jen" 211 kilometrů v hodině.

Na záda se tak s nadsázkou dívá plzeňské rodačce i například Tomáš Berdych, který v utkání s Raonicem dosáhl hodnoty 214 kilometrů, o moc česká hráčka nezaostává ani za držitelem nejrychlejšího servisu vůbec, který drží Australan Sam Groth. Ten v mači proti krajanu Tomicovi podával rychlostí 229 kilometrů v hodině.

Strýcovou údajně nepřekonal ani známý ostrostřelec Kevin Anderson v zápase proti Gasquetovi či další odstřelovači John Isner či Ivo Karlovič...

Statistici kuriózní údaj již na oficiálních webových stránkách upravili, i zde však zůstává jméno Barbory Záhlavové-Strýcové pořádně vysoko. Češka zatím na turnaji vyslala na soupeřku třetí nejrychlejší servis, který letěl rychlostí 202 kilometrů v hodině, vede Serena Williamsová s podáním o dva kilometry rychlejším.

Barbora Záhlavová-Strýcová se do toho prostě umí opřítFoto sport