Pavel Novotný
6. ledna 2015 • 22:20

Karlovič umlátil Rosola servisem a útočí na historické rekordy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínáte si? V semifinále Davisova poháru v roce 2009 bojovali čeští tenisté v Chorvatsku o postup. Do úvodní dvouhry nastoupil proti Ivu Karlovičovi Radek Štěpánek a oba borci spolu svedli šestihodinový souboj, který vyvrcholil v pátém setu vítězstvím českého hráče 16:14. 



Karlovič tehdy svého soupeře zasypal na antukovém podkladu neskutečnými 78 esy. Pokud vynecháme třídenní wimbledonskou tour v podání Isnera s Mahutem, jedná se o nejvyšší počet nechytatelných podání během jediného dne.

A tak asi nepřekvapí zjištění, že je to právě brzy třiatřicetiletý Chorvat, který překonal hranici 9 000 es v kariéře. Dosáhnout bájné mety se mu povedlo během utkání prvního kola turnaje v Kataru, kdy porazil Lukáše Rosola 7:6, 6:3.

VIDEO: Památný zápas mezi Karlovičem a Štěpánkem

Rodák ze Záhřebu se tak přidal k odstřelovačům Goranu Ivaniševičovi a Andy Roddickovi, kteří se přes tuto metu dostali. Na rozdíl od nich však Karlovič může ve svých bombách, kterými zásobuje své soupeře, pokračovat.

NEJVÍCE ES V KARIÉŘE
1. GORAN IVANIŠEVIČ - 10 183
2. ANDY RODDICK - 9 074
3. IVO KARLOVIČ - 9 022 

"Teď jsem opravdu ve skvělé společnosti. Ano, přiznávám, že mým cílem je být tenistou, který během kariéry nastřílí nejvíce es. Možná se mi to povede už tento rok," netají své úmysly 211 centimetrů vysoký dlouhán.

Aby se dotáhl na dosavadního lídra v počtu es, bude muset Karlovič ještě zabrat. Jeho krajan Ivaniševič zasypal své protivníky 10 183 ranami, na které si jeho soupeři ani nesáhli, Roddick se dostal na číslo 9 074.

Před pondělním zápasem s českým tenistou chybělo Chorvatovi k dosažení magické mety pět přesných zápasů. Aby toto dosáhl, potřeboval na to pouhé dva gamy při svém podání. Karlovič nasázel Rosolovi celkem 27 es, ve statistikách jich tak má celkem 9 022.

V právě skončené sezoně 2014 nastřílel Chorvat celkem 1 185 es, takže je jisté, že sny o největším tenisovém bombarďákovi všech dob nejsou pro sedmadvacátého hráče světa nic nereálného.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud