Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šmicer chtěl dát gól voskovému Čechovi, Baroš se fotil s Jacksonem

Autor: rjm

Čtyři vítězové fotbalové Ligy mistrů pocházejí z České republiky. A všichni čtyři se minulý týden sešli v muzeu voskových figurín Grévin Praha. Milan Baroš, Vladimír Šmicer a Marek Jankulovski dorazili osobně, Petr Čech na ně čekal ve své voskové podobě. Akce se konala u příležitosti natáčení pozvánky na novou sezonu nejprestižnější klubové soutěže, kterou bude přes léto vysílat Česká televize.

Procházku centrem Prahy pro řadu turistů zpestřila neobvyklá scéna: Celetnou ulicí klusala dvojice šampionů Ligy mistrů z roku 2005 Vladimír Šmicer a Milan Baroš. Oba v liverpoolských dresech, ve kterých zvedli nad hlavu trofej pro nejlepší klub Evropy. Když se zjistilo, že v kolekci dresů scházejí jedny trenýrky – produkce je koupit v nejbližším obchodě se sportovním oblečením.

V Muzeu Grévin už na bývalé liverpoolské spoluhráče čekali Pavel Nedvěd a především Petr Čech, další do party těch, kdo má doma titul vítěze Ligy mistrů – v dresu Chelsea se zapsal do historie před třemi lety. I když je reprezentační jednička ztvárněna do nejmenších detailů a na její výrobě pracovalo patnáct pařížských umělců více než čtyři měsíce, ještě má rezervy v pohybu – není tak bleskurychlý jako originál.

„Tomuhle Čechínovi by bylo určitě jednodušší dát gól,“ smál se Vladimír Šmicer. „Co si pamatuju, v zápase jsem ho snad nikdy nepřekonal. Proto jsem byl vždycky radši, že jsem hrál většinou s ním,“ dodal dvaačtyřicetiletý internacionál.

Kromě Petra Čecha se Šmicer s Barošem „pozdravili“ nejen s Pavlem Nedvědem, ale také s dalšími hvězdami českého a světového sportu, kultury a historie. Útočník Mladé Boleslavi například nepohrdl možností nechat se vyfotit s králem světového popu Michaelem Jacksonem.

„Jsem tady poprvé a moc se mi tady líbí,“ tvrdil druhý nejlepší střelec reprezentační historie. A kolik musí dát ještě gólů, aby se také jeho dvojník zařadil do noblesní společnosti 80 voskových celebrit? „Není to špatné jako ocenění celoživotní práce, ale myslím, že moje kariéra je pěkná i bez té figuríny,“ usmíval se Baroš.

Marek Jankulovski dorazil do nejzábavnějšího muzea voskových figurín tři dny před bývalými reprezentačními kolegy, ale zato v neméně důstojné společnosti. Parťáka mu totiž dělal devětatřicetinásobný Zlatý slavík Karel Gott, a to ve velmi nezvyklé roli: na hodinu se chopil práce hlídače muzea.

A jak dopadlo setkání slavného hlídače s živým Jankulovskim nebo obhlídka vlastního voskové figuríny? Odpověď nabídne upoutávka na nadcházející ročník Ligy mistrů, která poběží na ČT Sport v průběhu července.

Fotbalové osobnosti Milan Baroš a Vladimír Šmicer (vlevo) nezapřely, že mají k Liverpoolu pořád vztah. Aby ne, vyhráli s ním Ligu mistrů. Jednička české reprezentace Petr Čech pro změnu vyhrál Champions League v dresu Chelsea, momentálně už je ale hráčem Arsenalu.
Fotbalové osobnosti Milan Baroš a Vladimír Šmicer (vlevo) nezapřely, že mají k Liverpoolu pořád vztah. Aby ne, vyhráli s ním Ligu mistrů. Jednička české reprezentace Petr Čech pro změnu vyhrál Champions League v dresu Chelsea, momentálně už je ale hráčem Arsenalu.