30. listopadu 2015 • 22:19

Brankář Bičík doufal, že proti Brnu moc práce mít nebude

Autor:
Kvůli silnému větru a zimě brankář David Bičík před zápasem proti Brnu doufal, že moc práce mít nebude. Nakonec ale musel v závěru vytáhnout dva skvělé zákroky, aby fotbalistům Sparty pomohl k důležité výhře 2:1, po které letenský celek udržel tříbodový odstup za vedoucí Plzní.


"Doufal jsem, že moc práce mít nebudu, ale už ve třetí minutě jsem musel spadnout poprvé, v páté minutě pak na druhou stranu a byl jsem durch... Nebylo to příjemné, ale víc než zima mi vadil vítr," řekl novinářům Bičík, kterému dal v 32. minutě úvodní gól zápasu Jakub Řezníček.

Bývalý hráč Sparty navíc mohl po chybné rozehrávce přidat druhou branku pohotovým obloučkem. "Nebylo mi úplně nejlíp, stál jsem na penaltě, když mu to Mareček namazal. Běžet zpátky nemělo smysl, takže jsem jen míč tlačil očima a fandil, aby skončil nad," uvedl Bičík.

Přestože Sparta prohrávala a dlouho se trápila, Bičík prý věřil v obrat. "Kdyby to po půlhodině bylo 3:1 pro nás, tak se nikdo nemohl divit. Šancí jsme měli dost, ale letos se nám bohužel nedaří v koncovce a zápas jsme si zase udělali těžší sami," přidal čtyřiatřicetiletý gólman.

"Myslím, že jsme nehráli špatně a trenér nás proto o přestávce uklidňoval. Nedali jsme šance, soupeř obětavě bránil a blokoval střely jako v hokeji. Ale na trenéra Ščasného to byla klidná přestávka," prohlásil Bičík.

Sparta nakonec otočila skóre díky brance střídajícího Lukáše Juliše a kapitána Davida Lafaty. K výhře v závěru výrazně přispěl i Bičík, když si poradil s ranou Miroslava Keresteše i dorážkou Michala Škody. "Moc toho na mě nešlo a až na konci jsem chytil tuhle dvoušanci," řekl letenský brankář.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud