16. ledna 2017 • 14:52

Do Dukly přišel z Myjavy také mladý brankář Hruška

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brankář Matúš Hruška je druhou zimní posilou pražské Dukly z Myjavy, která po podzimu odstoupila ze slovenské fotbalové ligy. Dvaadvacetiletý gólman s dejvickým klubem podepsal smlouvu do konce roku 2019.


Hruška začínal s fotbalem v Žilině, poté působil v Púchově, Senici a od roku 2015 v Myjavě. Ve slovenské lize odchytal 44 zápasů a v 17 utkáních udržel čisté konto. Na začátku zimní přípravy ho testoval Zlín. Na Julisce se potká s nedávným spoluhráčem záložníkem Frederikem Bilovským.

"Matúš Hruška je součástí slovenské reprezentace do 21 let a stabilně chytal slovenskou ligu v Myjavě. Podepsal smlouvu na tři roky, což nám dává možnost s ním dlouhodobě pracovat tak, aby si postupně zvykl na náš herní styl s prvky, které v jeho předchozích působištích chyběly," řekl pro web Dukly trenér Jaroslav Hynek.

"Věřím, že s Filipem Radou vytvoří pracovitou a respektující se dvojici. Myslím, že od 'Radiče' se může těmto prvkům skvěle naučit," doplnil kouč.

Duklu by naopak mohl ještě před startem jarní části sezony opustit jiný slovenský brankář Lukáš Hroššo, kterému v létě vyprší smlouva.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud