9. července 2011 • 15:55

Tsonga a Llodra zařídili Francii semifinále Davis Cupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté Francie postoupili do semifinále Davisova poháru. V Německu získali jejich třetí bod Jo-Wilfried Tsonga a Michael Llodra po třísetovém vítězství ve čtyřhře nad domácím párem Philipp Petzschner, Christopher Kas. Loni Francie neuspěla ve finále, její poslední daviscupový triumf je starý deset let.



O příštím soupeři Francouzů se rozhoduje v Austinu, kde Španělsko i bez svého nejlepšího hráče Rafaela Nadala vede po úvodním dnu nad USA 2:0. Na pětisetové vítězství Feliciana Lópeze nad Mardym Fishem navázal na tvrdém povrchu v Austinu David Ferrer, proti němuž neuhrál domácí Andy Roddick ani set.

López zdolal světovou osmičku Fishe poprvé v životě a Roddick, který je právě v tomto texaském městě doma, vyrovnat nedokázal.


V závěru ho nepodrželo ani podání, poslední dva body zápasu daroval soupeři dvojchybami. O první americký bod a udržení naděje na postup tak budou v dnešní čtyřhře usilovat Bob a Mike Bryanovi, nejlepší světový pár.

Desetinásobný grandslamový vítěz Nadal do Austinu nepřijel. Vysvětlil to nutností odpočinout si před druhou částí sezony a kritizoval Mezinárodní tenisovou federaci za nevhodný termín duelu, jenž se hraje necelý týden po skončení Wimbledonu.

Švédové snížili v utkání se srbskými obhájci titulu na 1:2. Po páteční absenci ve dvouhře se na kurtu objevil i wimbledonský vítěz Novak Djokovič, ale po boku Nenada Zimonjiče v deblu neuspěl. Domácí pár Simon Aspelin, Robert Lindstedt nad nimi zvítězil 6:4, 7:6 a 7:5.

Účast v baráži si už zajistili Švýcaři, za něž proti Portugalsku nastoupil i Roger Federer a spolu se Stanislasem Wawrinkou se postarali o nedostižné vedení 3:0. Baráž budou v září hrát také čeští reprezentanti, kteří v prvním kole Světové skupiny podlehli Kazachstánu.

Čtvrtfinále Davisova poháru v tenise:
Austin: USA - Španělsko 0:2 po prvním dnu
Fish - F. López 4:6, 6:3, 3:6, 7:6 (7:2), 6:8, Roddick - Ferrer 6:7 (9:11), 5:7, 3:6.
Stuttgart: Německo - Francie 0:3 po čtyřhře
Petzschner, Kas - Tsonga, Llodra 6:7 (4:7), 4:6, 4:6.
Halmstad: Švédsko - Srbsko 1:2 po čtyřhře
Aspelin, Lindstedt - Djokovič, Zimonjič 6:4, 7:6 (7:5), 7:5.
Buenos Aires: Argentina - Kazachstán 5:0
Chela - Koroljov 2:6, 6:2, 6:0, Mónaco - Kukuškin 6:4, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud