4. září 2014 • 07:35

Djokovič vyřadil Murrayho, do semifinále US Open jde i Williamsová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Srbský tenista Novak Djokovič postoupil do semifinále US Open. První nasazený loňský finalista zdolal v repríze finále z roku 2012 Andyho Murrayho za tři hodiny a 36 minut 7:6, 6:7, 6:2, 6:4. Postoupila i ženská světová jednička a obhájkyně titulu Serena Williamsová. Ve čtvrtfinále porazila jedenáctou nasazenou Italku Flaviu Pennettaovou 6:3, 6:2.



Newyorský šampion z roku 2011 sváděl s Britem vyrovnaný souboj plný dlouhých dramatických výměn především v úvodních dvou setech, v závěru měl Murray problémy s pohybem a od fyzioterapeuta si nechal přinést nahřátý obklad na záda.

"Oba jsme předváděli to nejlepší, co jsme mohli. Občas to nebyl nejhezčí tenis, udělali jsme spoustu nevynucených chyb, ale to bylo tou fyzicky náročnou bitvou v prvních dvou setech," prohlásil Djokovič, jenž se o finále utká s Japoncem Keiem Nišikorim.

Další soupeřkou dvaatřicetileté Američanky bude ruská tenistka Jekatěrina Makarovová, která ve středu porazila Viktorii Azarenkovou z Běloruska, a poprvé v kariéře tak ve dvouhře postoupila do semifinále grandslamového turnaje. Šestadvacetiletá Ruska je 17. nasazenou.

Makarovová se s Williamsovou potkala už v deblu, kde ve čtvrtfinále spolu s Jelenou Vesninovou sestry Williamsovy vyřadily.

Williamsová ve Flushing Meadows usiluje o třetí triumf za sebou a celkově šestý v kariéře. Pokud by turnaj opět ovládla, získala by osmnáctý grandslamový titul, čímž by se v historických tabulkách vyrovnala Martině Navrátilové a Chris Evertové.

Výsledky tenisového turnaje US Open:

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Djokovič (1-Srb.) - Murray (8-Brit.) 7:6 (7:1), 6:7 (1:7), 6:2, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

S. Williamsová (1-USA) - Pennettaová (11-It.) 6:3, 6:2.

Smíšená čtyřhra - semifinále:

Mirzaová, Soares (1-Ind./Braz.) - Chan Yung-Jan, Hutchins (Tchaj-wan/Brit.) 7:5, 4:6, 10:7.

Juniorky:

Čtyřhra - 2. kolo:

Bellisová, Vondroušová (1-USA/ČR) - Bondarová, Galfiová (Maď.) 6:1, 7:6 (7:3).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud