7. června 2011 • 22:27

Jsme nejlepší! Agassi s Grafovou bavili diváky

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijeli, viděli, ale vše nešlo podle scénáře, který by se na takové legendy slušel. Andre Agassi a Steffi Grafová odešli z vrcholu exhibice Advantage Tennis IV poraženi. Přemohl je český pár Jiří Novák, Jana Novotná, který vyhrál zkrácený duel 6:5 po tiebreaku. „Ale pořád bych řekl, že jsme nejlepší manželský pár na světě,“ usmál se Američan.



Agassi s Grafovou, majitelé třiceti grandslamových titulů a nejslavnější tenisoví manželé všech dob, proletěli Prahou během několika hodin. Už před půlnocí spěchali privátním letadlem za dětmi do německého Manheimu.



„Ta návštěva byla rychlá, na můj vkus až moc rychlá,“ souhlasila Steffi Grafová, jež se ukázala jako velká turistka a oproti předpokladům vyrazila na pár chvil z prezidentského apartmá v hotelu InterContinental do města.

„Praha se změnila od té doby, co jsem tu byla naposledy,“ konstatovala dáma, která už cestou z letiště potkala jednu svou německou známou. „Založili jsme spolu síť fitnessů, bylo to příjemné překvapení,“ vyprávěla na tiskové konferenci po boku manžela.

Agassi v exhibiční čtyřhře po boku manželky Steffi Grafové
Agassi v exhibiční čtyřhře po boku manželky Steffi Grafové


Oba vypadali výborně a fit. Za figurou Grafové se otočilo nejedno mužské oko, Agassi měl na krku korálky s nápisem „Daddy rocks“, které kdysi dostal od syna Jadena Gila.

Chovali se spontánně. Na tiskovce vtipkovali, vyprávěli své příběhy. Přesně jako praví profesionálové, což se naučili za léta ve světovém tenisu. Dnes ze své legendárnosti mohou těžit. Odhaduje se, že za pražskou exhibici mohli inkasovat až 8 milionů korun.

Lidé však legendy přijali vřele. „Byli vážně výborní,“ chválila Grafová publikum v O2 Areně, které nakonec čítalo 9200 diváků. „Vyjít před tolik lidí se nám už v poslední době moc nestává, byla jsem celkem nervózní,“ uznala Grafová.

Její manžel byl předskokanem na kurtu, když porazil Jiřího Nováka rovněž v tiebreaku, který přišel na řadu za stavu 7:7 na gamy. „Pak jsme ale museli srovnat účty,“ hecoval Novák, který po boku hodně soutěživé Jany Novotné přemohl Agassiho s Grafovou v mixu.



„Snažili jsme se hrát co nejlíp, někdy se to povedlo, někdy bylo znát, že už toho moc nenatrénujeme,“ uznala Grafová, jež tráví na kurtu ze všech čtyř účastníků mixu určitě nejméně času. „Já už se věnuju spíš dětem. To Andre trénuje víc,“ pravila a oba s Agassim spěchali na letiště a pak do Německa za svými ratolestmi.

Tenisová exhibice Advantage Tennis IV v Praze:
Agassi (USA) - Novák (ČR) 8:7 (7:4),
Novotná, Novák (ČR) - Grafová, Agassi (Něm./USA) 6:5 (7:4),
Novotná, Veselý - Mandlíková, Rumler 6:4.

Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud