2. března 2010 • 12:04

VIDEO: Hrdinka Sáblíková už je doma

Autor: deniksport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Olympijská vítězka Martina Sáblíková už je doma! Letecký speciál s českými medailisty přistál na letišti v Praze minutu po dvanácté. Kromě přivítání se od jednoho z fanoušků Sáblíková dočkala i žádosti o ruku! Navíc na tiskové konferenci přiznala, že při přistání seděla v pilotní kabině.



Fanoušci, kteří dnes dorazili na staré letiště v Praze-Ruzyni, aby sledovali přílet Sáblíkové z Vancouveru, se nakonec dostali i dovnitř haly. Původně ji přitom měli vítat až po tiskové konferenci na parkovišti.

Celkově na Sáblíkovou na letišti čekalo asi 300 fanoušků. Dovnitř haly se dostali přesto, že policie je původně všechny vytlačila ven. Poté, co se jich téměř polovina vrátila zpátky, pořadatelé jim nakonec vyhradili část haly a jejich sektor oddělili modrou páskou.

Přílet Martiny Sáblíkové a lyžařské štafety do Prahy
Video se připravuje ...

Fanoušci tak mohli na vlastní oči sledovat tiskovou konferenci Sáblíkové a dalších medailistů. Z nich chyběla pouze bronzová lyžařka Šárka Záhrobská, která se z Vancouveru vrátila už v neděli.

Tiskovou konferenci jsme sledovali ONLINE

13:30 - Tisková konference skončila. Sáblíková společně s dalšími medailisty vyrazila na přivítání s fanoušky v letištní hale i na parkovišti.

13:29 - Vtipný moment nastal, když olympionici přebírali sponzorský dar od pivovaru. Několikanásobní medailisté měli dostat pivo zdarma až do další olympiády, zatímco ti s jednou medailí jen na rok. Jenže roční příděl dostal i Lukáš Bauer a hned se s úsměvem připomínal moderátorovi: "Říkal jsi, že vícenásobní medailisté dostanou pivo až do příští olympiády?!"

13:28 - Sáblíková promluvila o knížce, která o ní právě vychází. "Je to zvláštní, že vychází už teď, když je mi 22 let. Četl ji jen Petr (Novák), já se nechám překvapit, co v ní je."

13:26 - Dotaz na to, kdo pomáhal při letu z Vancouveru pilotovat. "Já ano, ale tak před 25 lety," vtipkuje trenér Novák. Po něm dostává slovo Sáblíková: "Byla jsem to já. Seděla jsem při přistání v kabině a bylo to naprosto nezapomenutelné. Byla tam se mnou i Kája (Erbanová) a hned bychom si to zopakovaly. Díky všem, bylo to skvělý."

13:24 - Dotaz na Sáblíkovou, zda má už vybranou disciplínu pro letní olympijské hry: "To nemůžu říct, všechno je to hrozně těžký, ty kvalifikace a tak... Jsem tak unavená, že o tom nepřemýšlím. Vůbec nevím, jestli to je dobrý nápad."

Martina Sáblíková a trenér Novák se vítají se svými fanoušky
Martina Sáblíková a trenér Novák se vítají se svými fanoušky

13:22 - Trenér Novák odmítá, že by se teď považoval za celebritu: "To určitě ne. Už když jsme začínali, tak jsem Martině říkal, že jí ten budoucí úspěch vůbec nezávidím. Vždycky je to úspěch závodníka, my už v závodě nic neuděláme. Já si jen tak v koutku vyskakuju společně s diváky."

13:21 - Co bude Martina Sáblíková dělat se soudky piva, které od sponzora za medaile dostane: "Nebojím se toho, v týmu nejsem sama, takže spotřeba bude velká."

13:20 - Dotaz na Martinu Sáblíkovou, zda si nepřipadá jako ve snu: "Jsem šťastná, že se nám podařilo rychlobruslení u nás v Česku proslavit a zpopularizovat.." Pokračuje trenér Novák: "Ještě jsem to úplně nepobral, musím si to všechno desetkrát přečíst, srovnat v hlavě, dát panáka. A když se někdo ptal Martiny, jestli snila o olympijských medailích, tak já říkám: Já jsem o tom snil! A všem moc děkuju."

13:18 - A Bauer odpovídá i na úsměvnější otázky: "Jméno Božího Daru jako Martina (Velký Osek někdo přejmenoval na Sáblíkov) měnit nechci, radši bych dostal jiný dárek."

Sáblíkov? Někdo přelepil název Velká Osek »


13:17
- Dotaz na Bauera, zda vyrazí i na příští ZOH do Soči: "Mylím na to, ale jestli tam pojedu, uvidíte za čtyři roky."

13:16 - Jak bude vypadat Bauerův konec sezony? "Bude hodně náročné soustředit se na další závody. Chtěl bych bojovat o druhé místo ve Světovém poháru. Pojedu třicítku v Lahti a uvidíme, co se podaří. Budeme jen dojíždět."

13:15 - Na první dotazy odpovídá Lukáš Bauer: "Byla to pro mě nejlepší ze čtyř olympiád, které jsem absolvoval. Olympiáda byla naprosto fantastická, byla tam skvělá atmosféra."

13:13 - Netradiční dotaz: "Martino, už vás někdo požádal o ruku?" Poté se Sáblíková dočkala od jednoho z fanoušků přímo žádosti o ruku! V přímém přenosu!

13:12 - Dotazy padají i na to, jak si Sáblíková zvykne na novou popularitu: "Nevím, co mám očekávat. V Kanadě mě lidé poznávali, když jsme byli na letišti, tak jsem si připadala, jako bych to měla napsané na čele. Doma zatím nejsem připravená na nic."

13:11 - Sáblíková odpovídá na dotaz oghledně letu z Vancouveru: "Let byl skvělý, všichni jsme si to moc užili, klidně bych letěla ještě jednou."

13:10 - Martina Sáblíková o zbytku sezony prohlásila, že přemýšlí o předčasném konci: "Uvidíme, jestli budu pokračovat v sezoně, nebo ji ukončíme. Ne že by se mi nechtělo do tréninku, ale spíš mi vypověděla hlava."

Martina Sáblíková se svými třemi olympijskými medailemi Martina Sáblíková se svými třemi olympijskými medailemiFoto Barbora Reichová (Sport)

13:09 - Trenér Sáblíkové Petr Novák poděkoval za podporu: "Všichni viděli, jak jsem se těšil z medailí přímo na místě, takže říkat teď něco jiného, nemusel bych se trefit. Když si dám pivo, tak mi možná dojde, že rychlobruslení získalo nějakou placku. Díky, doufám, že jste měli srdíčko na krajíčku jako já."

13:08 - Slovo si bere největší česká hvězda Martina Sáblíková: "Nejdřív bych chtěla všechny pozdravit. Nejnáročnější byla asi pětk a pak hned ti novináři. To bylo opravdu hustý."

13:07 - Čeští medailisté včetně doprovodu si teď připíjejí na úspěšnou olympiádu sklenicí piva. Následovat budou dotazy novinářů.

13:05 - Pokračuje šéf české olympijské mise František Dvořák: "Chtěl bych poděkovat realizačnímu týmu, všechno jsme dobře zvládli. Vedle sportovních výsledků jsme se zviditelnili i naším oblečením, které vzbudilo velký ohlas a byli jsme vyhodnoceni jako nejlépe oblečená výprava. Takže ještě jednou - všem patří velký dík."

13:03 - Úvodní slovo si vzal předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek: "Olympiáda byla skvělá, o tom nemusí nikdo pochybovat. A hlavně zásluhou našich skvělých sportovců, kteří dosáhli rekordní medailové sbírky. A za to jim ještě jednou musím poděkovat."

13:00 - Tisková konference právě začala. Největšího potlesku se při představování medailistů dočkala podle očekávání Sáblíková.

12:51 - Postupně začínají do haly vycházet první členové české výpravy, na její hlavní hvězdy se však stále ještě čeká... Tisková konference, která má začít ve 13 hodin, už se pomalu blíží.

Česká královna Martina Sáblíková slaví své druhé zlato Česká královna Martina Sáblíková slaví své druhé zlatoFoto Barbora Reichová (Sport)
25 milionů? Sáblíková může vydělat i víc, říká Zíka »
Foto 
Rýsuje se cesta Sáblíkové. Ve stopách Čáslavské »

Další program Martiny Sáblíkové:
Dnes odpoledne ji ještě čeká přivítání ve Velkém Oseku.

ČTVRTEK 4. BŘEZNA
* Křest knihy Martina Sáblíková -zázrak na bruslích (knihkupectví Dobrovský, Obchodní centrum Arkády, Praha 4, začátek 16.00). Kmotry knihy budou trenér Sáblíkové Petr Novák a sedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská. Po křtu se uskuteční autogramiáda Martiny Sáblíkové.
* Odpoledne následuje akce pro veřejnost (plánovaná zastávka na Václavském náměstí) a setkání s obchodními partnery.

VÍKEND 6. A 7. BŘEZNA
* Nejpozději o víkendu čeká Martinu Sáblíkovou plánovaný odjezd na poslední část sezony před finále SP a MS v Heerenveenu.

SOBOTA 13. BŘEZNA
* Závod na 3000 metrů ve finále SP v Heerenveenu.

NEDĚLE 14. BŘEZNA
* Závod na 1500 metrů ve finále SP v Heerenveenu.

PÁTEK 19. BŘEZNA - NEDĚLE 21. BŘEZNA
* MS ve víceboji v Heerenveenu. Sáblíková obhajuje zlato.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud