Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pardubický Vašíček se brání: Že jsem ujel policii? Je to celé snaha mě rozhodit!

Autor: lel

Řídil pod vlivem alkoholu a jen se štěstím se nikomu nic nestalo, anebo je sám obětí spiknutí? Pardubický hokejista Jiří Vašíček měl před čtrnácti dny nad ránem vyjít z hospody, nasednout do auta – a ujet ve svém fáru policistům, kteří ho chtěli podrobit dechové zkoušce. Jenže teď se brání. "Je to snaha rozptýlit mě osobně i celý tým," prohlašuje.

"Dnešního dne (tedy téměř dva týdny po údajné události) byla rozpoutána mediální kampaň ohledně mé návštěvy restauračního zařízení v ranních hodinách dne 29. října 2013 a mého následného výkonu při tréninku a utkáních," píše se ve Vašíčkově prohlášení na klubových stránkách HC ČSOB  Pardubice.

Hokejový drsňák tak reagoval na informace, podle kterých si to z baru namířil rovnou za volant svého černého audi a ujel policejní hlídce, jež se ho pokusila zastavit.

"Mohu potvrdit, že v udaný den a čas pardubičtí policisté skutečně stíhali řidiče, který na jejich pokyn nezastavil," řekla pro deník.cz k incidentu mluvčí pardubických strážců zákona Jitka Vavřinová. "Věc je klasifikována jako přestupek nezastavení na pokyn policisty."

Jenže podle hokejisty je vše jen snaha rozhodit nejen jeho, ale i spoluhráče před pokračováním extraligy, která si na pár dní oddechla kvůli reprezentační pauze.

"V současné době se celý tým včetně mne připravuje na zítřejší utkání s HC Vítkovice Steel a na páteční derby s týmem Mountfield HK. Vzhledem k tomuto vnímám celou mediální kampaň jako snahu rozptýlit mě osobně i celý tým před těmito důležitými zápasy," řekl Vašíček.

Samotnou návštěvu baru však obránce nepopírá. "Nejbližší zápas byl až 1. listopadu 2013, kdy náš tým vyhrál 4:1 nad týmem Rytíři Kladno. Na mém výkonu se to nijak nepodepsalo," dodal na pardubickém webu. A klub s ním souhlasí.

"Z mediálně prezentovaných informací nevyplývá, že by došlo k nějaké újmě třetí strany a vzhledem k tomu, že A tým měl společný program až druhý den odpoledne, nedošlo k narušení tréninkových povinností," zní oficiální vyjádření Pardubic. "V případě, že by se v tisku prezentované skutečnosti potvrdily, bude klub postupovat dle interního disciplinárního řádu."

Pardubický Jiří Vašíček (vlevo) patří na ledě k pořádným drsňákům
Pardubický Jiří Vašíček (vlevo) patří na ledě k pořádným drsňákům