Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

To je proti přírodě! Kopl soupeře mezi nohy a úplně si zrušil koleno

Autor: bko

Velmi nepříjemný obrázek se naskytl divákům v zápase německé bundesligy mezi Mohučí a Hamburkem. Záložník domácích Soto se snažil dostat k míči přes hostujícího kapitána Rafaela van der Vaarta, ovšem velmi nešťastně si u toho vyvrátil nohu. Dokonce tak, že si přetrhl přední křížový vaz v koleni a jeho kariéra je vážně ohrožená.

Van der Vaart byl v celé situaci nevinně. Soto ho zezadu kopl do rozkroku. Jak je vidět na fotkách, záložník Mohuče u toho ale měl nohu ve velmi nepřirozené pozici. Je skoro až nepochopitelné, jak se něco takového mohlo stát.

Soto zůstal okamžitě po souboji ležet na zemi a byl ihned odvezen do nemocnice. Jeho spoluhráči i protihráči se chytali za hlavy. Pohled na fotbalistovo koleno skutečně naskýtal hororové obrázky.

Hráč Mohuče si přetrhl přední křížový vaz v koleni a poškodil si také meniskus. V jeho 34 letech to dost možná znamená předčasný konec kariéry. Hlavní ale v tuto chvíli je, aby byl v pořádku, fotbal jde stranou.

Zraněné koleno obránce Mohuče Elkina Sota
Zraněné koleno obránce Mohuče Elkina Sota

„Ve fotbale jsem dlouho, ale nikdy jsem koleno v takové pozici neviděl. Všechno, co se poté ve hře stalo, bylo absolutně nedůležité,“ povzdechl si trenér Mohuče Christian Heidel.

Smutný ze zranění protihráče byl také Van der Vaart. „Je mi to hrozně líto, ale nemohl jsem nic dělat. Kopl mě mězi nohy, nebyl to faul,“ litoval Nizozemec.

Hamburk v utkání vyhrál na hřišti Mohuče 2:1. To ale bylo pro všechny druhořadé. Všichni teď hlavně přejí Sotovi brzké uzdravení.