Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Domácí rozlučka s kvalifikací: Dodrží Vrba, co slíbil? Chceme vidět DVA kotouly!

Autor: zal

Výhra! A dva kotrmelce Pavla Vrby, které kouč slíbil za postup na EURO. To je plán pro dnešní domácí rozlučku s kvalifikací proti Turecku.

Prosinec 2013. Pavel Vrba se po utkání Ligy mistrů proti moskevskému CSKA loučí s Viktorkou kotrmelcem vzad. Teď ho čeká vysněná štace u nároďáku. „Pokud budou fanoušci tak úžasní jako ti v Plzni, tak nevidím důvod, proč bych v případě postupu na mistrovství Evropy neudělal dva kotouly za sebou,“ slibuje posléze.

Až na Letné

Září 2015. Reprezentace si s předstihem v Lotyšsku zajišťuje postup na EURO. A Vrba? Žádná akrobacie. Jen si při odchodu ze hřiště sahá na srdce. „Kotouly musím dát doma, protože tu bylo málo českých fanoušků. Počkám, až na Letné bude na zápas s Tureckem na tribunách osmnáct tisíc diváků,“ vysvětluje trenér, proč oslavu odložil.

Nevyměkne?

Říjen 2015. Pro Vrbu se rýsuje možné alibi, proč si dnes na trávníku neumazat tričko. Prodáno je totiž »jen«16 tisíc vstupenek, které na zápas, ve kterém Čechům o nic nejde, přišly na slušný balík. Nejlevnější stály 690 korun, nejdražší 1290 kaček.

Oslavnému dvojkotoulu by mohla zabránit i případná prohra s Tureckem, která by vzala chuť cokoliv slavit. Přesto se dá čekat, že ho Vrba pro fanoušky vystřihne. A nejspíš to zvládne i bez tréninku. „Myslím, že to bylo technicky vytříbené. Chtěl bych poděkovat svému učiteli na základní škole, který mě to naučil,“ smál se kouč poté, co se kdysi v Mariboru převalil přes hlavu vzad poprvé.

Vytříbená technika!
Vytříbená technika!