11. prosince 2013 • 13:08

Vrbovy vítězné kotrmelce: Když postoupíme na EURO, udělám klidně dva

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bouřlivě aplaudující vřavě podlehl. Pavel Vrba, nejvíc oslavovaný muž úterního plzeňského představení, opět bavil diváky. Při závěrečné děkovačce vystřihl parádní kotoul, kterým už v Mariboru slavil postup Plzně do Ligy mistrů. Loučící se trenér slíbil, že na podobné kousky se mohou fanoušci těšit i v případě úspěchů české reprezentace, kam se přesunuje.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 12. • 20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
2:1
ONLINE
10. prosince
20:45
CSKA Moskva
CSKA Moskva
Góly

Domácí: 76. Kolář, 90. Wágner

Hosté: 65. Musa

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Rajtoral, Čišovský, Procházka, Limberský – Petržela (70. Bakoš), Horváth (C), Hořava, Kolář, Ďuriš (58. Kovařík) – Tecl (82. Wágner).

Hosté: Akinfejev (C) – Karavajev, A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Milanov (74. Zuber), Elm, Wernbloom, Dzagojev, Tošić (52. Honda) – Musa (90+1. Vitinho).

Náhradníci

Domácí: Bolek, Hejda, Hubník, Řezník, Kovařík, Wágner, Bakoš

Hosté: Čepčugov, Vasin, Nababkin, Honda, Zuber, Vitinho, Bazeljuk

Karty

Domácí: Procházka, Bakoš

Hosté: Dzagojev (č), Ščennikov, Honda, Wernbloom (č)

Rozhodčí

Damir Skomina – Primož Arhar, Bojal Ul (všichni Slovinsko)

Stadion

Doosan Arena (Plzeň)

Návštěva

11 205 diváků

Ten večer patřil jemu. Ze závěrečného zápasu na plzeňské střídačce se vyklubal elektrizující happy end, jakému se nevyrovnají ani nejdojemnější konce amerických filmových trháků. "Pavel Vrbáááááá," neslo se Štruncovými sady ještě dlouho po famózní výhře nad CSKA Moskva.

Pavel Vrba si na závěr úspěšného angažmá vychutnával hromový potlesk západočeského publika. Fanoušky se nechal strhnout tak, že odložil sako, kravatu i košili a v bílém triku na trávníku vyšvihl kotoul vzad.

Pavel Vrba dovedl svůj tým do Evropské ligy
Pavel Vrba dovedl svůj tým do Evropské ligy

"Nemohl jsem odolat, diváci a hráči si to zasloužili," culil se padesátiletý kouč. Zároveň řekl, že nemá problém s tím, aby gymnastické číslo zopakoval i během působení u národního týmu. "Pokud budou fanoušci tak úžasní jako příznivci Plzně, nevidím důvod, proč bych v případě postupu na EURO neudělal dva za sebou," smál se Vrba.

V plzeňské šatně se stmelila perfektně fungující parta. Horváth a spol. už pobavili celou řadou vítězných rituálů. Při historicky prvním titulu v roce 2011 ostříhali Vrbu dohola, hráči pak na trénink přijeli na koloběžkách či skútrech.

Euforie v Plzni! Věřili jsme, že postup uděláme, jásali hráči
Video se připravuje ...

Ve finiších ligových sezon, kdy poslední tři ročníky bojovali o ligový titul (a dvakrát ho získali) se mužstvo přestává holit, hráči spíš připomínají zarostlé válečníky, kteří neohroženě kráčí pro svou kořist.

Po vítězných zápasech Pavel Horváth pravidelně skáče oslavného "lachtana," před nastoupenými hráči u západočeského kotle mu asistuje David Limberský. Západočeský veterán k tomu přidává tolik kotrmelců, kolik viktoriání nastřílí v zápase gólů. Pokřiky jako "Sex, sex, sex on the beach," nebo "Skáče celá Plzeň heja hej," patří už dlouho k zavedené klasice.

Dočká se Pavel Vrba podobných vítězných oslav i u reprezentace? Už zítra (ve čtvrtek) ho čeká slavnostní uvedení do nové funkce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud