Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Selfie roku?! Kanonýr Agüero ulovil dva vládce a vyvolal debaty

Autor: pta

Už před koncem října je patrně rozhodnuto o titulu pro nejlepší fotbalovou selfie roku. Kanonýrovi Manchesteru City Sergiu Agüerovi se povedl opravdu mistrovský kousek. Při návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v tréninkovém centru anglického velkoklubu „ulovil“ nejen nejvýše postaveného muže nejlidnatější země světa, ale do záběru se dostal i britský premiér David Cameron.

Mimořádný ohlas fotografie od argentinského útočníka, který nedávno zaujal pěti góly v utkání proti Newcastlu a nyní se zotavuje ze zranění, se dal čekat. Fanoušci po celém světě však vyčetli z fotografie tři zajímavé skutečnosti.

1. Čínský prezident si užíval až překvapivě vřelé přijetí, kterého se mu ve Velké Británii dostalo. Jeho úsměv však může značit i něco jiného. Je o něm totiž známo, že je fanouškem Manchesteru United. S městským rivalem se City utkají v nedělním ostře sledovaným derby.

2. Britský premiér Cameron se podle názoru řady fanoušků dopustil prohřešku, tzv. seflie-bombing. Jinými slovy se vetřel do snímku, na kterém neměl být. Cameron skutečně působí dojmem, že se do záběru dostal na poslední chvíli.

3.Společnou fotografií s Cameronem si navíc Agüero nepotěší řadu anglických fanoušků. Popularita britského premiéra je totiž nyní velmi nízká. A plusové body za ní nezíská ani v rodné Argentině, která má od dob války o Falklandy z roku 1982 k Velké Británii tradičně hodně vlažné vztahy.

2446906:gallery:true:true