4. října 2015 • 04:56

Agüero mezi elitou. Rychleji dali pět gólů jen Kubala a Lewandowski

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchesteru City teklo do bot, s Newcastlem doma prohrával 0:1. Jenže „Citizens“ mají v kádru Sergia Agüera. To stačilo. Argentinský kanonýr dal něuvěřitelných pět gólů za dvacet minut a byla z toho najednou jasná výhra. Agüero se hned zařadil mezi nejrychlejší střelce pěti branek v historii.



3. Sergio Agüero

Nejnovější brilantní počin. Agüero dal pět gólů v 8. kole Premier League proti Newcastlu. První trefu zaznamenal ve 42. minutě, do kabin tak šly týmy za stavu 1:1. Po přestávce ale začala skutečná „one man show“.

Na 2:1 zvýšil Argentinec ve 49. minutě, o minutu později završil hattrick. V nastoleném tempu pokračoval. Po gólu De Bruyneho na 4:1 přidal další dva zásahy v 60. a 62. minutě. O chvíli později ho trenér Manuel Pellegrini stáhl.

Agüerovi tak na pět gólů stačilo 20 minut.

2446906:gallery:true:true

2. Ladislav Kubala

Legendární fotbalista narozený v Maďarsku, který díky slovenským rodičům reprezentoval i Československo. Válel ale hlavně za Barcelonu. V roce 1999 Kubalu dokonce fanoušci zvolili nejlepším hráčem katalánského klubu v jeho historii.

Nejlepší kousek předvedl Kubala v roce 1952 proti Sportingu Gijón. V utkání dal hned sedm gólů. Pět stihl za obdivuhodných 19 minut, byl tedy o minutu rychlejší než Sergio Agüero.

1. Robert Lewandowski

Rekordní počin mají fanoušci ještě v dobré paměti. Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski nastoupil do utkání proti Wolfsburgu po poločasové přestávce, když favorit prohrával 0:1.

Polský kanonýr ale předvedl neuvěřitelný výkon. Góly sázel jako na běžícím pásu. Na pět branek potřeboval pouze 8 minut a 59 sekund. Rekord, který jen tak někdo nepřekoná.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud