Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slovenský Staszko! Pokerový profesionál Bendík vyhrál 26 milionů

Autor: ps

Fantastický úspěch má za sebou slovenský pokerový profesionál Ján Bendík (51). Na turnaji PokerStars Monte-Carlo EPT Grand Final se mu povedlo zneškodnit rekordní počet 1097 soupeřů a na konto mu přijde pořádný balík. Účet v bance si vylepšil o 26 milionů korun!

Z postaršího bezvlasého sympaťáka si dělalo virtuální obecenstvo na sociálních sítích legraci, »takový strejda« prý nemá šanci dostat se daleko. Jenže Bendík ukázal, že by si s ním soupeři neměli pohrávat.

Na finálový stůl v šesti hráčích sice Jánko nastupoval jako jeden z outsiderů, vždyť dva domácí Francouzi měli v žetonech dominantní náskok (přes 11 milionů chipů, Bendík měl něco málo přes 3 miliony). Trpělivou hrou čekal na své šance, které ho nakonec katapultovaly až do rozhodující fáze tří zbývajících.

»Slovenský Staszko« si počkal, až se dva namotivovaní Francouzi vyřadí, což se povedlo. V heads-upu (hra posledních dvou zbývajících) pak potvrdil, proč v roce 2013 opanoval žebříček nejlepších pokeristů světa a získal prestižní cenu Player of the Year.

Nejbohatší pokerový Slovák vyhrál s kombinací setu desítek, do setu osmiček (set=tři stejné karty). Doma v Popradu tak mohou propuknout velké oslavy, bude co utrácet. Parádní bonus zajistil jednapadesátiletému sympaťákovi doživotní pohodu.