27. dubna 2024 • 06:41

Rangers jsou krok od postupu. Slaví také Vancouver, kanonáda Colorada

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Yorku Rangers vyhráli v 1. kole play off NHL ve Washingtonu 3:1, v sérii vedou 3:0 a dělí je jedno vítězství od postupu. V Západní konferenci začínaly všechny tři páteční zápasy za stavu 1:1. Vancouveru stačilo v Nashvillu dvanáct střel k vítězství 2:1. Colorado otočilo utkání s Winnipegem pěti góly ve třetí třetině z 1:2 na konečných 6:2. Edmonton ovládl v Los Angeles úvodní třetinu 3:0 a vyhrál 6:1.



Ve Washingtonu otevřel skóre v šesté minutě domácí obránce John Carlson švihem zpoza mezikruží. Za 34 sekund ale odpověděl tečí Chris Kreider a v oslabení udeřil v čase 8:08 v přečíslení dva na jednoho Barclay Goodrow. Zbývající gól Rangers vstřelil v závěru druhé třetiny Vincent Trocheck v přesilové hře. Zbytek obstaral brankář hostů Igor Šesťorkin, který kryl 28 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

„Každý zápas v sérii přišli s něčím ohromným. Dnes velmi rychle otočili. Je to zklamání,“ uvedl Carlson, který odehrál téměř třicet minut kvůli problémům Washingtonu s beky. Z prvních dvou obranných párů chybí Nick Jensen a Rasmus Sandin. Navíc zápas nedohrál další zadák Capitals Trevor van Riemsdyk, jehož po odehrání puku narazil Matt Rempe na mantinel. „Byl to ošklivý zákrok. Náš hráč byl ve zranitelné pozici,“ zlobil se útočník Nic Dowd.

Vancouver vstřelil oba góly v přesilových hrách, ve kterých zajistili J.T. Miller a Brock Boeser týmu vedení 2:0. Nashville zdramatizoval zápas v 57. minutě, ve které se prosadil Luke Evangelista. Více domácím nedovolil brankář Casey DeSmith, jenž od druhého zápasu série nahradil zraněného Thatchera Demka, a vychytal své první vítězství v play off NHL.

Nashville nezúročil střeleckou převahu 30:12, Vancouver k tomu dalších 30 pokusů zblokoval. „Hráli jsme hodně v útočném pásmu, vypracovali jsme si víc šancí. Pokud budeme hrát stejně, budeme na tom dobře,“ řekl Evangelista. „Potřebujeme, aby prošlo více střel na branku. Pomohl by nám nějaký ošklivý gól, teč nebo dorážka. V tom se musíme zlepšit,“ uvedl kapitán Predators Roman Josi.

Z výhry Vancouveru se radoval i obránce Filip Hronek, jediný český hokejista, který zasáhl do pátečních zápasů.

Winnipeg otočil v prostřední třetině skóre z 0:1 na 2:1, ale ve třetím dějství spustilo Colorado kanonádu. K obratu pomohly týmu i přesilové hry, ve kterých Nathan MacKinnon a Valerij Ničuškin překlopili skóre na 3:2. Polovinu branek Avalanche připravil Casey Mittelstadt, první hvězda zápasu.

„Některé situace jsme zbytečně překombinovali. Musíme hrát stejně jako oni - házet všechno na branku. A taky musíme zlepšit disciplínu a oslabení, to nás stálo zápas,“ řekl trenér Winnipegu Rick Bowness. Gólman Jets Connor Hellebuyck, jeden z adeptů na cenu pro nejlepšího brankáře sezony, inkasoval ve třech zápasech patnáctkrát.

Po dvou gólech Edmontonu vstřelili Leon Draisaitl a Zach Hyman, který v letošním play off skóroval už šestkrát. Lídr Oilers Connor McDavid si připsal tři body (1+2) a týmu fungovaly i přesilové hry, ve kterých nasázel polovinu branek. I přes šest inkasovaných gólů vydržel v brance Los Angeles až do konce Cam Talbot, jemuž kryl záda David Rittich.

„Speciální formace hrály skvěle, Stuart (gólman Skinner) byl opět jako skála. V naší hře bylo hodně pozitiv, ale počítá se to jen jako jedna výhra,“ podotkl McDavid, který má na kontě už osm přihrávek. Více jich nasbíral v úvodních třech zápasech play off naposledy Wayne Gretzky (9) v roce 1987. Oilers se mohou v sérii opřít o přesilové hry, využili sedm z patnácti.

Góly

Domácí: 05:34. Carlson

Hosté: 06:08. Kreider, 08:08. Goodrow, 35:22. Trocheck

Sestavy

Domácí: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson, Fehérváry, T. van Riemsdyk, L. Johansen, McIlrath, Alexejev – Oshie, McMichael, Ovečkin – Wilson, D. Strome, Protas – Milano, Lapierre, Pacioretty – Mirošničenko, Dowd, Malenstyn.

Hosté: Šesťorkin (Quick) – Fox, R. Lindgren, Schneider, K. Miller, Trouba, E. Gustafsson – Roslovic, Zibanejad, Kreider – Lafrenière, Trocheck, Panarin – Kakko, Wennberg, Cuylle – Rempe, Goodrow, Vesey.

Rozhodčí

Francis Charron, Frederick L'Ecuyer, Chris Lee – Travis Gawryletz, David Brisebois

Stadion

Capital One Arena, Washington

Góly

Domácí: 56:48. Evangelista

Hosté: 13:23. J. Miller, 24:33. Boeser

Sestavy

Domácí: Saros (Lankinen) – McDonagh (A), Josi (C), A. Carrier, Lauzon, L. Schenn, Stastney – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Beauvillier, Sissons, Zucker – Evangelista, Novak, Jankowski – Sherwood, McCarron, Co. Smith.

Hosté: DeSmith (Šilovs) – Hronek, Q. Hughes (C), T. Myers, Soucy, Cole, Zadorov – Michejev, E. Pettersson (A), Höglander – Boeser, J. Miller (A), P. Suter – Garland, E. Lindholm, Joshua – Lafferty, Blueger, Di Giuseppe.

Rozhodčí

McIsaac, StLaurent – Shewchyk, Knorr

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 474 diváků

Góly

Domácí: 11:18. Parise, 42:11. MacKinnon, 44:39. Ničuškin, 48:11. Lehkonen, 52:36. Colton, 56:25. Toews

Hosté: 25:03. Toffoli, 30:50. Morrissey

Sestavy

Domácí: Georgijev (Annunen) – Makar (A), Toews, Manson, Se. Walker, J. Johnson, Girard – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Parise, Mittelstadt, Lehkonen – Kiviranta, Colton, Wood – Duhaime, Trenin, Cogliano.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Samberg, Schmidt – Vilardi, Scheifele (A), Connor – Toffoli, Monahan, Ehlers – Appleton, Lowry (C), Niederreiter – Iafallo, Naměstnikov, D. Gustafsson.

Rozhodčí

O'Rourke, Chmielewski – MacPherson, Tobias

Stadion

Ball Arena, Denver

Góly

Domácí: 25:32. Doughty

Hosté: 06:42. Hyman, 15:36. Draisaitl, 18:35. McDavid, 27:39. E. Kane, 46:37. Hyman, 52:38. Draisaitl

Sestavy

Domácí: Talbot (Rittich) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Fiala, Dubois, Laferriere – Lewis, Lizotte, Grundström.

Hosté: S. Skinner (Pickard) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Henrique – Foegele, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Perry, R. McLeod, E. Kane – Janmark, Carrick, Holloway.

Rozhodčí

Rooney, MacDougall – Marquis, Pancich

Stadion

Crypto.com Arena, Los Angeles

Návštěva

18 145 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud