Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ejakulace mezi pokerovými profesionály! První byla příjemná, druhá bolela

Autor: ps

Poker. Fenomén současného sportu, který je v Česku brán jako hazard. Od začátku roku legalizovaný, jenže… Online herny jsou omezené asi tak, jako kdybyste hráli s kartami, na které nevidíte. Nejlepší je tedy vyrazit na živou hru, v mém případě rovnou na Českou pokerovou tour (ČPT). Tedy mezi nejkvalitnější hráče, od kterých téměř vždy dostanete přes *****!

Šance vyhrát přes 300 tisíc korun za 3,5 tisíce? Skvělé, jdu do toho! Asi tak začala moje pokerová rozkoš. Samozřejmě, nějaký ten turnaj mám za sebou, tisíce jsem jich odehrál na internetu, ale ať už se dnes zeptáte kohokoliv v Česku, online je po zavedení loterijního zákona polomrtvý. Spíš mrtvý.

No a ČPT, kterou si může zahrát kdokoliv, je jedna z nejprestižnějších výzev u nás. V kasinu Rebuy Stars na pražských Lukách usedlo během několika dnů za stoly 512 hráčů a já byl jedním z nich.

V příjemném prostředí jsem nasával karetní atmosféru, dostavila se nervozita. Kolem sebe jsem totiž viděl borce, co tenhle prestižní turnaj vyhráli. A já je sledoval v televizi nebo na pokerových portálech! Znal jsem jich fakt hodně. Ale nezastrašili mě, naopak.

Hned první hru jsem dostal do ruky dvě desítky. Vsázel jsem. Společně se mnou pokračovali další dva reguláři, tedy borci, jenž se podobných turnajů účastní pravidelně. Na flop (první tři karty na stole) dorazilo eso, což je vždy nepříjemné. Přesto jsem zahodil obavy a vsázel vesele dál (jasně, červík uvnitř hlavy mě hlodal, abych se na přihazování žetonů vykašlal).

Redaktor Blesk.cz si zahrát turnaj České pokerové tour.
Redaktor Blesk.cz si zahrát turnaj České pokerové tour.

Třesoucí se rukou jsem na riveru (vyložených pět karet na stole) dvakrát zaťukal. Check. A s napětím čekal, jak si mě soupeři podají a vsadí. Check, ozvalo se dvakrát. Vibrovalo mi celé tělo, srdce bylo z těch hlasitých výbuchů na puknutí. Pánové to znají, je to jako před vyvrcholením (ženám se omlouvám, nevím, jaké je to u nich). Nic! Oni nemají nic! Asi mě jen zkoušeli, ale já byl uspokojen. Příjemný pocit, jedeme dál.

Od této sehrávky ze mě všechno spadlo. Chvílemi jsem si připadal jako pokerový profesionál, komín žetonů přede mnou rostl. Až do 5. levelu (tak se nazývá 45 minutový časový úsek, po němž se zvedají povinné sázky).

Dostal jsem do ruky nejlepší možnou kombinaci. Jak jsem zvedl rohy karet, objevily se nejkrásnější rakety na světě – AA. Cítil jsem se jako Sultán, jehož harém mu leží u nohou. „Super, to mám vyhraný,“ liboval jsem si a snažil se udržet pokerface.

To mi asi šlo. Opět jsem cítil takové to vzrušující šimrání, jako víte před čím… Ale TOP tuzemský hráč Martin Zvěřina a jeho nadějná kombinace na flopu přišli s odpovědí, která můj chtíč naprosto odrovnala. Po mém all inu (všechny žetony šly do hry) řekl pár písmen, které nechcete nikdy slyšet, pokud si nejste jistí, že máte nejlepší kombinaci. Call. Poslední karta mu vytvořila postupku a já na tom byl jako online poker v Česku. Polomrtvý.

Bolelo to. Snažil jsem se vyprostit z pasti vyřazení, odolával jsem ještě pár levelů, ale nevydržel jsem to. V těžkém rozhodování jsem s pár žetony dorovnal s horší kombinací a byl venku z turnaje.

Nic to ovšem nemění na faktu, že se do Rebuy Stars kasina určitě vrátím. Na odvetu. Lépe připravený, méně vzrušený a snad s takovou formou, že si dojdu pro nějaké dukáty.