Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pořezaná Kvitová poprvé s raketou na kurtu: Už zase hraju tenis!

Autor: red

Už zase drží raketu! Petra Kvitová (27) si 133 dní od prosincového útoku, kdy ji v bytě přepadl a pořezal dosud neznámý pachatel, konečně zahrála tenis. V Monte Carlu si česká tenistka zapinkala s mladou Rumunkou Oanou Gavrilou (19).

Pro juniorskou hráčku, která je v žebříčku až 718. na světě, to byl skvělý zážitek. „Nejlepší trénink mého života. Díky, Petro!“ vzkázala Gavrila na Instagramu. Mnohem větší radost ale z něj má Kvitová .

Vždyť po útoku v jejím prostějovském domově ani nevěděla, jestli ještě někdy bude mít v levé ruce cit. Násilník jí totiž těsně před Vánoci ošklivě pořezal všechny prsty včetně šlach. Petra se ihned podrobila náročné operaci a rehabilitace evidentně probíhá přesně tak, jak si s lékaři vysnila!

Kvitová poprvé od pořezání na kurtu! V Monte Carlu si zapinkala s mladou Rumunkou.
Kvitová poprvé od pořezání na kurtu! V Monte Carlu si zapinkala s mladou Rumunkou.

Kvitová to potvrdila fotografií, kterou zveřejnila na svém Facebooku. „Jsem v Monaku, a víte co? Jsem zpět na kurtu, hraju s normálními míči a mou starou dobrou wilsonkou! Doufám, že tento obrázek vás udělá šťastnými jako mě,“ rozplývala se po tréninku na pobřeží Středozemního moře.

Vypadá to tedy, že velký comeback Petry Kvitové se nezadržitelně blíží. „Dělám vše pro to, abych měla šanci zahrát si na mém oblíbeném French Open,“ vzkázala fanouškům už před několika týdny. Stihne Petra antukový grandslam na dvorcích Rolanda Garrose, který startuje už na konci května?

Petra Kvitová zdraví diváky a parťačky na Fed Cupu v Ostravě
Video se připravuje ...