Michal Koštuřík
Premium
26. dubna 2024 • 05:00

Pozadí prodeje Zbrojovky. Koupí šokovaný Svoreň jiný klub v regionu?

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
VŠECHNA VIDEA ZDE

A nejmocnějším mužem moravského sportu se stává…Libor Zábranský! Bývalý hokejový obránce od čtvrtka ovládá nejen Kometu, ale také fotbalovou Zbrojovku Brno. Šokující transakce, na jejímž konci vlastní velký boss 80% akcií slavné značky, definitivně odstranila ze hry podnikatele Pavla Svoreně a jeho partu. „Zatím se omezím na konstatování, že největším poraženým budou oba kluby a z komedie je zaděláno na tragédii,“ napsal Svoreň na sociální síti X. „Rozhodl můj patriotismus,“ uvedl Zábranský.



„Nekonečný“ příběh má finále, které nikdo nečekal. Dnes měl být oznámen převod 61% akcií Zbrojovky do rukou Pavla Svoreně, výkonného ředitele investiční společnosti Portiva. Smlouvy o smlouvách budoucích byly podepsané, vše se po různých peripetiích ventilovalo veřejně. V pátek mělo přijít jen oficiální razítko. Místo toho se stal druholigový fotbalový klub o den dříve dalším majetkem Libora Zábranského (50). „Finalizaci této akvizice dotahují právníci,“ sdělil Zábranský v rozhovoru pro web hokejové Komety.  

Obrat, o kterém se v Brně několik dnů šuškalo, ovšem málokdo byl přesvědčený, že nejde o fámu, se stal realitou. Nejčastější reakce? Údiv. To je nějaký fór, ptal se kdekdo. Žádná sranda. Sedmdesátník Václav Bartoněk převedl majoritní balík do rukou hokejového byznysmena, bývalého reprezentanta, majitele Komety a nedávného asistenta u reprezentačního áčka.  „Přesto, vzhůru Brno!,“ reagoval Svoreň. „S ohledem na sportovní úspěchy a stabilitu Komety Brno věřím, že se jedná o nejlepší řešení pro Zbrojovku a její fanoušky. Libor Zábranský dlouhodobě a usilovně prokazuje, že mu na brněnském sportu záleží, a proto mu Zbrojovku můžu s klidným svědomím a důvěrou předat. Doufám, že to ocení i fanoušci,“ řekl Bartoněk pro web Zbrojovky.

Svoreň podle informací Sportu do poslední chvíle nepochyboval o tom, že se stane hlavním akcionářem právě on. Měl dokonce připravené investory, kteří byli ochotní druholigový klub ekonomicky a tím i sportovně pozvednout.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud