Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hokejový trenér Růžička a jeho láska Marie: Hazardují se zdravím miminka?!

Autor: top

Bříško už se jí krásně kulatí. Těhotenství manželce Vladimíra Růžičky (54) sluší. Jen by Maruška (28) a hokejový kouč možná měli dávat větší pozor na to, co nastávající maminka jí!

Zamilovaní novomanželé si v sobotu odskočili z Chomutova, kde společně bydlí, na procházku do Prahy. „Suši a kino. Je nám fajn,“ napsali k romantickým fotkám.

Na sociálních sítích se ale hned objevila narážka, jestli náhodou nehazardují se zdravím miminka, které by se mělo narodit za dva měsíce. Suši totiž není pro těhotné ženy vhodná strava. A řada názorů lékařů dává kritikům za pravdu.

Syrové ryby patří do skupiny potravin, které mohou být zdrojem bakterie listerie. „A těhotné ženy tvoří rizikovou skupinu. Jsou k nákaze listeriózou náchylnější, protože je jejich imunitní systém utlumen. Pokud je listerióza u těhotné zjištěna, léčí se vysokými dávkami antibiotik, které zabrání přenosu nemoci na plod. Není-li listerióza léčena, její následky mohou být fatální: samovolný potrat, předčasný porod či úmrtí dítěte krátce po porodu,“ stojí v názoru odborníka na webu maminka.cz. A podobných upozornění jsou na internetu desítky.

Někteří znalci nicméně tato tvrzení pokládají za mýtus. A pak je tu taky možnost, dát si suši, které mořské plody vůbec neobsahuje. Pokud Maruška baštila právě to, může být zcela bez obav. A její holčička v bříšku též...

Růžička s manželkou Marií vyrazili do Prahy na sushi a do kina.
Růžička s manželkou Marií vyrazili do Prahy na sushi a do kina.

Těhotná snoubenka trenéra Růžičky: S nenávistí jsem se naučila žít
Video se připravuje ...