Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Skandální tenisový los: mladíci svlékali modelky. Odporné, zní kritika

Autor: pta, ČTK

Má to být nová přehlídka pro vycházející naděje. Jenže hned při losování prvního ročníku turnaje Next Gen v Miláně vypukl pořádný skandál. Nejlepších osm světových tenistů do 21 let zjistilo, do jaké skupiny patří tak, že z modelek při nedělním ceremoniálu svlékali části jejich oblečení. Pořadatelé za to sklidili pořádnou kritiku.

Jedna z krásek měla písmeno A vyznačené na stehně. Hráč to zjistil tak, že jí nadzvedl šaty. Další se dozvěděl, že patří do skupiny B tím, že jiné modelce svlékl bundu a podíval se na její odhalená záda. Jiný zase stáhnul rukavici v rukou další dívky zakrývající písmeno skupiny svými zuby.

Reakce na nestandardní způsob losování přišla rychle. Podle bývalé wimbledonské šampionky Amelie Mauresmové šlo o neúctu, matka bývalého hráče číslo jedna Andyho Murrayho a trenérka Judy Murrayová označila losovací akt za odporný. Francouzská tenistka Alize Cornetová to viděla podobně. „Dobrá práce, ATP,“ poznamenala ironicky. „Vždyť to měla být futuristická akce, že ano? Zpátky k nule,“ nebrala si servítky.

Zřejmě i hostitelé pochopili, že nezvyklými manýry při losování přestřelili. Na starosti ho měla ATP ve spolupráci s Italským tenisovým svazem a Italským olympijským výborem. Nyní od celé akce, jejímž původním záměrem byla pocta pro milánský módní průmysl, dávají ruce pryč.

„Omlouváme se za způsobené pohoršení. Chtěli jsme do losování včlenit dědictví Milána coby jednoho z hlavních měst módy. Nicméně naše provedení akce bylo nevkusné a nepřijatelné. Hluboce toho litujeme a ujišťujeme, že už se v budoucnu nic podobného nestane," uvedli organizátoři.

Turnaj mistrů pro sedm nejlepších mladíků světového žebříčku a jednoho domácího hráče startujícího na divokou kartu začne v úterý. Nejvýše nasazenými hráči jsou Rusové Andrej Rubljov a Karen Chačanov.

Losovací ceremoniál vyvolal skandál. Hráči museli odhalit modelky, aby zjistili, do jaké skupiny patří.
Losovací ceremoniál vyvolal skandál. Hráči museli odhalit modelky, aby zjistili, do jaké skupiny patří.