Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Itálie shořela v baráži a gólman Buffon se loučil: Zbyli mu Nedvěd a Ilaria!

Autor: nem

V Itálii se zřítila nebesa! Dvakrát! Squadra azzura se poprvé od roku 1958 neprokopala na světový šampionát a kariéru v nároďáku ukončil bájný gólman Gianluigi Buffon (39).

Bylo to bolestivé odcházení. Jeho scénář by nedal do kupy ani dramatik a prezident blahé paměti Václav Havel. Italové jen plichtili se Švédy 0:0 a v součtu s porážkou 0:1 na severu padli před branami Ruska, kde se MS bude hrát. Finito!

Na 73 000 diváků v milánském chrámu Stadio Giuseppe Meazza a stamiliony u obrazovek viděli slzy boha! Gigi , jenž lapal míče za zemi, kde je kopaná náboženstvím, dvacet let, brečel na hřišti i před kamerou. „Jsem smutný, že moje reprezentační kariéra končí takto. Omlouváme se. Zklamali jsme. Tohle nejsou slzy kvůli mě, ale kvůli tomu, že Itálie je mimo hru o mistrovství světa,“ soukal ze sebe Buffon.

Už nikdy nebude hájit tyče čtyřnásobných přeborníků planety. Co Gigimu zbylo? Rameno útěchy letitého kámoše Pavla Nedvěda (45, táhli to spolu na hřišti devět sezon), který mu z funkce viceprezidenta šéfuje v Juventusu. A také bujná ňadra přítelkyně Ilarie D‘Amico (44). Má s ní dvouletého synka Leopolda Mattiu.

Ze života Gigiho

Buffon odchytal 175 mezistátních utkání, což je evropský rekord. V 58 zápasech uhájil čisté konto.

Strážil bránu Itálie na šesti MS a v roce 2006 se stal mistrem světa.

V roce 2014 opustil českou krásku Alenu Šeredovou (39) a syny Louise Thomase (10) a Davida Leeho (8) kvůli moderátorce televize Sky Ilarii D‘Amico.

Legendární brankář Buffon si při skotačení na jachtě vychutnával chvíle slasti.
Legendární brankář Buffon si při skotačení na jachtě vychutnával chvíle slasti.