Ondřej Němec
12. listopadu 2015 • 13:36

Práce mezi aligátory! Golfové míčky mu vynesly miliony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednoduše geniální. Přesně tak by se dal označit nápad čtyřicetiletého Američana Glenna Bergera, díky kterému si ročně vydělává přes 25 milionů korun. Je prostě sběračem špatně odpálených golfových míčků, účtuje si jeden až dva dolary za míček. Na první pohled úžasný džob však skýtá mnohá nebezpečí. Tím hlavním jsou aligátoři.



Zní to skoro jako pohádka. Díky prostému nápadu se stal milionářem. Glenn Berger se skoro před patnácti lety dostal do finanční tísně a dlouho přemýšlel, co dál. Napadla ho skvělá myšlenka: Jezírka na golfových hřištích jsou plná míčků, které by se ještě daly použít. Začal se tedy pro míčky potápět. Jeho služby využívá většina hřišť na Floridě. „Za každý rok jsem nasbíral milion až milion a půl míčků,“ spočítal Berger pro Caters TV. Při cenně jeden až dva dolary za míček si tak během dosavadní kariéry lovce míčků vydělal v přepočtu téměř 380 milionů korun.

Vylovené míčky od něj kupují začínající golfisté, kteří nehledí na jejich stav. Podle profesionálů ztrácí původní kvalitu už po 24 hodinách ve vodě.

Mohlo by se zdát, že se jedná o velmi snadný výdělek. „Zažil jsem několik střetnutí s aligátory,“ odhalil Berger jedno z největších rizik, kterému je při potápění vystaven. „Snažím se na ně nemyslet. Většinou plavou nade mnou a nevšímají si mě. Občas jsou ale zvědaví a přiblíží se. Zvláště ti malí.“

I přes značné nebezpečí, kterému je při potápění vystaven nejen kvůli aligátorům, ale i dravým rybám, želvám a hadům, svou práci má rád. „Je to nebezpečné. Přesto to stojí za to,“ usmál se boháč Berger.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud