Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Přebolela ho už smrt přítelkyně? Pistoriuse nachytali při tréninku!

Autor: pta, iSport.cz

Před 50 dny doma zastřelil svoji přítelkyni, před 42 dny ho pustili na kauci. Nyní Oscar Pistorius už začal pracovat na svém návratu k běhání. Snímek, který zachytil slavného handicapovaného sportovce při tréninku na univerzitním stadionu v Pretorii, přinesly jihoafrické noviny Beeld.

První snímek Oscara Pistoriuse při tréninku přinesl jihoafrický list Beeld První snímek Oscara Pistoriuse při tréninku přinesl jihoafrický list BeeldFoto internet
Po Pistoriovi se od chvíle, kdy odešel od soudu po propuštění na kauci, prakticky slehla zem. Od 22. února neexistovala jeho jediná fotografie. Až doteď… Zachytit se ho podařilo jednomu z členů dětského týmu v pozemním hokeji, jak obíhá na atletickém oválu.

Rodina handicapovaného atleta ale popírá, že by Pistorius už znovu zahájil trénink. V oficiálním vyjádření tvrdí, že je příliš traumatizovaný tím, že zastřelil svoji přítelkyni Červu Steenkamp. Podle verze obhajoby šlo o nešťastnou náhodu, když si ji Pistorius spletl se zlodějem, opačná strana u soudu hodností stejný čin jako úkladnou vraždu. Hlavní stání začne až na začátku června.

Po zmírnění podmínek kauce se začalo mluvit o tom, že by Pistorius opět mohl zavítat na atletické mítinky. Vedení Mezinárodní atletické federace připustilo, že mu žádná pravidla nebrání startovat na letošním mistrovství světa v Moskvě.

Po čtyřdenním soudním slyšení se Oscar Pistorius dostal opět na svobodu. Ovšem jen do začátku června.
Po čtyřdenním soudním slyšení se Oscar Pistorius dostal opět na svobodu. Ovšem jen do začátku června.