2. dubna 2013 • 17:07

Přijede Pistorius? Zlatá tretra zváží zájem o běžce, který zabil přítelkyni

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Organizátoři atletické Zlaté tretry přemítají o dalším postupu ve věci případného angažmá paralympijského běžce Oscara Pistoriuse. Jihoafrický atlet, který v únoru ve svém domě zastřelil svou přítelkyni Reevu Steenkampovou, je v současnosti propuštěn na kauci a čeká na soud. Jeho právníci mu však minulý týden vymohli zmírnění podmínek kauce, a tak teoreticky může závodit.



„Příští týden máme organizační výbor Zlaté tretry. Budeme se zabývat tím, jaký postoj zaujmout. To je vše, co k tomu můžu říct,“ řekl pro iSport.cz manažer Zlaté tretry Alfonz Juck.

Pistorius startoval v Ostravě v posledních dvou letech a organizátoři mítinku s ním byli domluvení i pro letošní rok.

Po únorové tragické události, při níž Pistorius zabil svou přítelkyni, je jeho další sportovní kariéra nejistá. Ihned poté běžec zrušil všechny své domluvené starty. Zmírnění podmínek kauce mu ale teoreticky umožňuje závodit. A podle jeho manažera Peeta van Zyla by o něj byl na mítincích zájem.

„Od několika ředitelů mítinků jsem dostal podporu,“ poznamenal Van Zyl pro BBC Radio 5. „Až přijde čas, jsem si jistý, že tady budou lidi, kteří budou chtít, aby Oscar běžel na jejich dráze. On je ale jediný, kdo může určit, jestli a kdy bude připraven trénovat a vrátit se k závodům.“

Pistorius je propuštěn na kauci, ale začátkem června ho čeká soud. Ostravský mítink se koná 27. června. Pro šéfy mítinků může být problematická aktuální Pistoriusova forma. Beznohý běžec totiž od tragické události netrénuje.

„Netrénoval osm týdnů. Bude potřebovat čas, aby se vrátil k závodům. Nejdřív a především musí být připraven trénovat a závodit,“ prohlásil Van Zyl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud