15. února 2013 • 04:00

Pistorius není jediný. I další sportovci se zapletli do vražd

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragická smrt přítelkyně Oscara Pistoriuse, kterou handicapovaný atlet včera nad ránem zastřelil ve vlastním bytě, není zdaleka jedinou událostí, ve které byli zapleteni více či méně známí sportovci. Podívejte se na ty nejznámější případy.



JOVAN BELCHER
Hráč amerického fotbalu týmu Kansas City Chiefs vloni v prosinci nejdřív ve svém domě zabil svou přítelkyni, potom dojel do klubového areálu a před zraky kouče i manažera se zastřelil. Po nešťastném páru zbyla tříletá dcera.

O. J. SIMPSON
Slavný hráč amerického fotbalu sedmdesátých let a pozdější úspěšný herec byl souzen z účasti na vraždách své bývalé manželky Nicole Brownové a jejího přítele Ronalda Goldmana, ke kterým došlo v červnu 1994. Soud, který se stal jednou z největších televizních událostí historie, však Simpsona osvobodil.

RAE CARRUTH
Další hráč amerického fotbalu v listopadu 1999 naplánoval vraždu Cheriky Adamsové, která s ním byla v tu chvíli těhotná. Adamsovou čtyřmi střelami zabil Carruthův přítel Van Brett Watkins. Dítě v osmém měsíci těhotenství lékaři zachránili, jeho matka za měsíc zemřela. Dnes je ve vězení a soudí se o právo stýkat se se synem, o kterého se jinak stará matka Adamsové.

BRUNO FERNANDES
Brazilský fotbalový brankář, kapitán Flamenga, který uměl skvěle chytat penalty i dávat góly z trestných kopů, byl v roce 2010 zatčen kvůli účasti na únosu, mučení a vraždě bývalé přítelkyně Elizy Samudiové. Tělo údajně rozřezal a jeho částmi nakrmil psy.

LESLIE HYLTON
Jamajský hráč kriketu z třicátých let zavraždil svoji manželku Lurlene kvůli nevěře. V květnu v roce 1955 byl za to oběšen a dodnes zůstává jediným kriketovým reprezentantem, který byl popraven.

BERTIL FOX
Bývalý britský kulturista, který se v sedmdesátých a osmdesátých letech pětkrát zúčastnil soutěže Mr. Olympia v roce 1998 zavraždil svoji bývalou přítelkyni Leyocu Browneovou. Byl odsouzen k trestu smrti oběšením, který mu byl ale následně změněn na doživotí.

MARK ROGOWSKI
Jeden z nejslavnějších skateboardistů osmdesátých let nejprve pronásledoval svoji bývalou přítelkyni Brandi McClainovou. V roce 1991 však strávil den s její kamarádkou Jessicou Bergstenovou, omámil ji, znásilnil a nakonec udusil a její tělo odvezl do pouště. Dostal trest na 31 let.

Handicapovaný atlet Oscar Pistorius se svou přítelkyní Reevou Steenkampovou
Handicapovaný atlet Oscar Pistorius se svou přítelkyní Reevou Steenkampovou


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud