Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Vše nejlepší, lásko! Roger Federer s Mirkou slaví výročí i narozeniny

Autor: Pavel Novotný

Manželství tenisového mága Rogera Federera a Mirky působí naprosto idylickým dojmem. Teď vše navíc vyšperkovaly narozeniny slovenské rodačky. "Všem děkuji za vaše přání k narozeninám," píše manželka tenisové legendy. A to zdaleka není jediný důvod k oslavám.

Své pětatřicáté narozeniny oslavila Mirka Vavrinecová prvního dubna a shodou okolností právě na dnešní den připadá i další důležitý mezník v životě slavného páru.

Přesně před čtyřmi lety, tedy 11. dubna roku 2009, si Mirka Federerová, za svobodna Vavrinecová, vzala tehdy třináctinásobného grandslamového vítěze za muže. O tři měsíce později se slavnému páru narodila dvojčata Myla Rose a Charlene Riva.

Podle slov tenisového šampiona a současné světové trojky by rozhodně nemělo zůstat u nich. "Chceme ještě další děti, rádi bychom měli velkou rodinu,"prohlásil před nedávnem možná nejlepší tenista všech dob.

Roger Federer v letošním roce výrazně omezil počet turnajů, svůj čas hodlá více věnovat své rodině a přátelům. Soustředit by se chtěl na grandslamy, na kterých by rád rozšířil svou sbírku sedmnácti triumfů.

V letošním roce se zatím objevil na čtyřech podnicích. V Australian Open skončil v semifinále na Murraym, v Rotterdamu ve čtvrtfinále, v Dubaji mu cestu zatarasil v semifinále Tomáš Berdych a zatím naposledy si zahrál v Indian Wells, kde skončil na raketě nezničitelného Nadala.

I Mirka Federerová ví, jak těžký je život tenisového profesionála. Se svým mužem se seznámila během letních olympijských her v Sydney, kde bojovala stejně jako její budoucí manžel v barvách Švýcarska. 

Na světovém žebříčku se slovenská rodačka dostala nejvýše na 78. místo, poté však kariéru musela kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům s nohou ukončit.

Svého muže však Mirka doprovází prakticky na každém významnějším turnaji.  Teď se slavný pár užívá společných chvilek volna, které zpestřila právě oslava Mirkových narozenin a výročí svatby.

Ostře sledovaný pár pózuje fotografům
Ostře sledovaný pár pózuje fotografům