Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nej fotky slavného páru: Co stojí za idylickým vztahem Rogera a Mirky?

Autor: Pavel Novotný

Hledáte mezi hvězdami kulturního, společenského či sportovního světa dokonalý pár? Ano, máte pravdu. Takový neexistuje. Pokud by se však měl k tomuto přirovnání alespoň někdo přiblížit, pak vám doporučujeme vsadit na tenisového fantóma Rogera Federera a jeho manželku Mirku. K pomyslné hranici dokonalosti jim alespoň v očích veřejnosti nechybí mnoho.

Mají vše, o čem si dovolí jen snít. Pohádkové bohatství, nesmírnou popularitu, u drtivé většiny fanoušků i obdiv. V bulvárních médiích se však na rozdíl od celé řady jiných celebrit objevují jen minimálně.

Alkoholové či drogové úlety, divoké večírky plné sexu či násilí. To všechno byste u nich hledali marně. Na veřejnosti působí manželství Rogera Federera a rodačky ze slovenských Bojnic prakticky ideálním dojmem.

Slavný pár se seznámil na olympijských hrách v Sydney v roce 2000, o devět let později se konala slavná svatba, kterou za pár týdnů podtrhlo narození dvojčat Charlene Rivy a Myla Rose.

I po více než dvanáctiletém vztahu se mezi Mirkou a Rogerem neobjevily vážnější trhliny, které by se staly soustem pro světová média.

Takhle zná Rogera Federera a jeho ženu Mirku celý svět
Takhle zná Rogera Federera a jeho ženu Mirku celý svět

Bylo by naivní domnívat se, že se zde nějaké problémy neobjevily, pravděpodobně však žádný z nich nebyl vážnějšího rázu. Co tedy stojí za harmonickým manželstvím sedmnáctinásobného grandslamového vítěze a jeho ženy Mirky?

1. STEJNÁ PROFESE

Mirka Federerová, za svobodna Vavrinecová, je také bývalou tenistkou. Na žebříčku to dotáhla až na 76. místo světa, poté kariéru musela kvůli opakujícím se problémům s patou ukončit. Jako bývalá tenistka má pro náročnou profesi svého muže pochopení, což vztah velmi zjednodušuje.

2. VOLNÝ ČAS

Pár spolu i přes obrovskou vytíženost Rogera Federera tráví relativně dost času, protože Mirka svého muže doprovází na celé řadě turnajů, což prospívá vzájemné blízkosti a nehrozí odcizení. Vzácné chvilky volného času tak spolu tráví prakticky po velkou část Rogerovy kariéry.

Slavná fotka ze slavné svatby, která obletěla svět Slavná fotka ze slavné svatby, která obletěla světFoto facebook.com

3. MENŠÍ ZÁTĚŽ

Roger Federer v letošním roce výrazně zredukoval počet turnajů. Na "vině" je kromě postupujícího věku i touha být více s manželkou a dětmi. Dvojčatům budou brzy již čtyři roky a švýcarský tenista nechce důležité roky svých potomků prošvihnout. To vztahu samozřejmě jen prospívá.

4. RODINNÉ PRIORITY

Na rozdíl od celé řady jiných celebrit jsou hodnoty Mirky i Rogera nastaveny v první řadě na fungující rodinu. Narození dvojčat v roce 2009 tento vztah ještě posílilo.

5.OCHRANA SOUKROMÍ

Mirka na úspěchy svého muže nežárlí. Nesnaží se dostat do středu zájmu ani se po boku svého úspěšného partnera zviditelnit. Manželství je tak uchráněno od případných žárlivých scén a vzájemných antipatií. Málokdy se poštěstí dovědět se nějaké pikantnosti ze zákulisí slavného páru. Oba si své soukromí velmi dobře střeží.

Vztah Rogera Federera a Mirky Federerové-Vavrinecové je jasným důkazem toho, že fungující vztah může vzniknout a vydržet i v nabitém kalendáři sportovní superstar.

Sedminásobnému wimbledonskému vítězi bude v srpnu 32 let, tenisová kariéra se pomalu bude blížit ke konci, jeho fungující vztah s Mirkou by mu právě tento často obtížní krok do sportovního důchodu mohl ulehčit.